2019. október 23., szerda

Hip-Hop manó szemek  egészséges édességek


                     

Együnk friss, házilag összeállitott desszerteket.
 A bioboltban a piacon, vagy a zöldségesnél be tudjuk szerezni a hozzávalókat.
Alapanyagok:
40 dkg  Medjol datolya –ez a fajta ’húsos’ gyűmölcs, igazi csemege
15 dkg blansírozott mandula ( a héjától való megtisztítás a blansírozás)
20 gramm puffasztott amaránt
25 dkg bio zabpehely
5 e.k.lenmagpehely
5 e.k. utifűmaghéj
5 -6 e.k. bio kókuszvirágcukor ( ízlés szerint)
5-6 e.k. olvasztott bio kókuszolaj ( 42celsius fok alatt ! )
***********************************************
5 dkg bio kakakó – a golyókat ebben megforgatjuk J
40 gramm  puffasztott amarant – ezt is a  beforgatáshoz használjuk J
A datolyákat kimagozzuk, finomra vágjuk.
A mandulákat szintén finom darabokra vagdossuk.
Hagyjunk meg néhány egész mandulát  a ’szemekhez’.
Az összetevőket lazán összekeverjük, utolsóként öntjük a tetejére az olvasztott kókuszt.
Megnedvesített ( nem vizes !) ujjakkal apróbb-nagyobb golyókat formázunk.
 Végül meghempergetjük a puffasztott amarántban vagy a kakaóporban.
Hip-hop készen  is vagyunk.
Már csak a ’mandula szemek ’ beillesztése van hátra, és kóstolhatjuk, ehetjük.a magunk készítette édességet.
Ehetnek belőle cukorbetegek is,  mivel a kókuszvirágcukor glikémiás indexe nagyon alacsony.
JÍgy bátran fogyaszthatják ők is. Csak ajánlani tudom J


A mandulát egész éjszakára áztassuk be.
Az áztató vizet leöntve,szedük le a mandula héját.
Az áztatás során  feltörődik  a kemény magház,  mely által az enzimek  könnyebben  hasznosulnak  a gyomorban, abszolút gyomorbarát lesz  az emésztés 

                                                                                                                                                                Hlíva Valéria


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hip-Hop manó szemek  egészséges édességek


                     

Együnk friss, házilag összeállitott desszerteket.
 A bioboltban a piacon, vagy a zöldségesnél be tudjuk szerezni a hozzávalókat.
Alapanyagok:
40 dkg  Medjol datolya –ez a fajta ’húsos’ gyűmölcs, igazi csemege
15 dkg blansírozott mandula ( a héjától való megtisztítás a blansírozás)
20 gramm puffasztott amaránt
25 dkg bio zabpehely
5 e.k.lenmagpehely
5 e.k. utifűmaghéj
5 -6 e.k. bio kókuszvirágcukor ( ízlés szerint)
5-6 e.k. olvasztott bio kókuszolaj ( 42celsius fok alatt ! )
***********************************************
5 dkg bio kakakó – a golyókat ebben megforgatjuk J
40 gramm  puffasztott amarant – ezt is a  beforgatáshoz használjuk J
A datolyákat kimagozzuk, finomra vágjuk.
A mandulákat szintén finom darabokra vagdossuk.
Hagyjunk meg néhány egész mandulát  a ’szemekhez’.
Az összetevőket lazán összekeverjük, utolsóként öntjük a tetejére az olvasztott kókuszt.
Megnedvesített ( nem vizes !) ujjakkal apróbb-nagyobb golyókat formázunk.
 Végül meghempergetjük a puffasztott amarántban vagy a kakaóporban.
Hip-hop készen  is vagyunk.
Már csak a ’mandula szemek ’ beillesztése van hátra, és kóstolhatjuk, ehetjük.a magunk készítette édességet.
Ehetnek belőle cukorbetegek is,  mivel a kókuszvirágcukor glikémiás indexe nagyon alacsony.
JÍgy bátran fogyaszthatják ők is. Csak ajánlani tudom J


A mandulát egész éjszakára áztassuk be.
Az áztató vizet leöntve,szedük le a mandula héját.
Az áztatás során  feltörődik  a kemény magház,  mely által az enzimek  könnyebben  hasznosulnak  a gyomorban, abszolút gyomorbarát lesz  az emésztés 

                                                                                                                                                                Hlíva Valéria