Az őszibarack igazi nyári gyümölcs. Már féléves kortól adható, a babák
első gyümölcseinek egyike lehet. Magas vitamintartalma miatt nem csak
finom, hanem nagyon egészséges is.
Az őszibaracknak magas az A-, C-, és B-vitamin tartalma, megtalálható benne magnézium, kalcium és szelén is. Már 7-9 hónapos
kortól adható. Nézzünk néhány receptet, amelyet őszibarackból
készíthetünk a babának. Figyeljünk arra a recepteknél, hogy a többi
hozzávaló mikortól adható a babának!
Barackos uzsonna
2
evőkanál bio rizspelyhet forrásban levő vízbe dobunk, majd 4-5 percig
főzünk. Ezt követően lecsöpögtetjük róla a vizet, és hámozott
őszibarackkal összeturmixoljuk. Amikor már darabosat is fogyaszt a baba,
akkor elég villával összenyomkodni. Anyatejjel, tápszerrel sűríthetjük.
Őszibarackos - csirkés burgonya
Hozzávalók:
1 közepes őszibarack
1 közepes burgonya
3 dkg csirkemell filé
2 dl víz
A
burgonyát és a csirkemellet vízben feltesszük főni, közben a megmosott
őszibarack héját lehúzzuk, és almareszelőn lereszeljük, a levével együtt
átöntjük egy edénybe. A megfőtt csirkét, a krumplit és a nyers
őszibarackot összeturmixoljuk.
Őszibarack-sárgadinnye turmix babáknak
Hozzávalók:
0.25 kg sárgadinnye
2 db nagyobb őszibarack
1 db babakeksz
A
dinnye magját eltávolítjuk, és egy negyedet felkockázunk. A barackokat
meghámozzuk, és kimagozzuk. A gyümölcsöket turmixba tesszük és
pürésítjük. Mehet bele saját készítésű babakeksz is.
Őszibarackos kása - főzés nélkül
Hozzávalók:
100 ml víz
2 dkg instant gabonapehely
1 evőkanál vaj
1 db érett őszibarack
A
vizet felforraljuk és forrón a gabonapehelyre öntjük, jól
összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és elkeverjük. Az őszibarackot
alaposan megmossuk, kis tálba helyezve forrásban lévő vízzel leöblítjük,
úgy két perc múlva a héját lehúzzuk. A barackot szétvágjuk, a magját
kivesszük és pépessé aprítjuk. A barackpépet belekeverjük a kásába.
Forrás: https://www.babaszoba.hu

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése