2019. szeptember 25., szerda

"A hagyomány folytatódik!"

                       

Mottó: "Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni./Véghelyi Balázs/

                                       
„A hagyomány folytatódik!”

Az első látogató minden nap tombola szelvényt kap ajándékba. Tombola árusítás a hét folyamán a programok helyszínei folyamatosan!

A programok ingyenesen látogathatóak. Önkéntes adományokat elfogadunk, és köszönettel veszünk!
A programok ideje alatt szoptatási, etetési, pelenkázási lehetőség van. (A szabadtéri programoknál a Korzóban.)


Október 12. Szombat
10,00-17,30   Hurci Fesztivál – A Váci Mihály Kulturális Központ előtt (Szabadság) téren. 10,30-11,30 között a program helyszíne: Váci Mihály Kulturális Központ II. emeleti kékterme
Hétfőt péntekig Nyíregyházi Babaklub 4400 Nyíregyháza, Geduly H. 15/B
10,30           A 2019-es Nemzetközi Babahordozó Hét megnyitója. Sajtó nyilvános esemény. „Minden szülő azt hiszi, hogy a gyermek különleges – és valóban az!” címmel a programsorozatot   megnyitja Halkóné Dr. Rudolf Éva, Nyíregyháza MJ Város önkormányzata Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága elnöke
10,30-11,30 „Történelmet írunk, avagy 10 éves a Nyíregyházi Babaklub”   évfordulós, elemezgető beszélgetés  Szilágyi Edith  vezetésével „A gyermektársaság gyógyír a lélekre”  /Dosztojevszkij /címmel.  Szakértő egykori babaklubos vendégekkel.


(folytatás a téren)


Hurci Fesztivál
programja:
10 órától Regisztráció, sajtónyilatkozatok.
10,30-11,30   Sajtónyilvános esemény: A 2019-es Nemzetközi Babahordozó Hét megnyitója. A program sorozatot  megnyitja Halkóné Dr. Rudolf Éva, Nyíregyháza MJ Város önkormányzata Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága elnöke. Sajtó nyilvános esemény. Interjúk, fotók készíthetőek már 10 órától.
10,30-11,30 „Történelmet írunk, avagy 10 éves a Nyíregyházi Babaklub   évfordulós, elemezgető beszélgetés  Szilágyi Edith  vezetésével „A gyermektársaság gyógyír a lélekre”  /Dosztojevszkij /címmel.  Szakértő evendégeink egykori babaklubos anyukák.
A téren:
10 órától Sátrak, játékok, színpad felállítása. Logók kihelyezése
11,30-12,30  Kismotoros, kisbiciklis, rolleres találkozó apró népeknek.  A részvételhez saját jármű és előzetes regisztráció szükséges. Minden résztvevő ajándékot kap.                                                              
A fődíj sorsolás alapján
                                        

12,30 Babahordozó séta a belvárosban.
13,00 A rendezvény házigazdája, aki konferál is: Herman-Szinyei Andrea
13,00 Nyuszi símogató, kecskegida sétáltató. A Parlagi tanya bemutatkozása.
13,30 „Tedd jobbá!” szülés utáni teszt ismertetése, kitöltése a pozitív megerősítések érdekében.
14,00 Senior tánc: A Kata tánctanoda 2017 óta müködik minden kedden és csütörtökön délelõtt. Táncukat a lendület jellemzi, régi magyar slágerekre, illetve újabb modern zenékre egyaránt szívesen táncolnak. Oktatójuk. Szabó Kata
14,30 Pancsi bohóc
15,00 Mikola Péter dalszerző, énekes, mesekönyv író műsora. 1984 óta van a színpadon, stílusával műfajt teremtett. Műsorának címadó dala: „A papa, mama, a tesóm meg én, a legjobb család vagyunk a föld kerekén”. A gyerekműsor a 3-9 éves korosztálynak és családoknak szól. Dalainak nagy része nem csak énekelhető, de el is játszható. A dalok interaktívak, és a család összetartozásáról szólnak, a gyermeki élet megélt örömeiről, történéseiről, vágyairól énekelnek. Gyerekműsora nem csak a gyerekeknek okoz örömöt, a család együtt töltheti idejét, amire a mai rohanó világban egyre ritkábban kerülhet sor.
15,45 Babahordozási tanácsadás a színpadon. Gyermekeknek játék baba hordozás.
16,10 Babahordozó divatbemutató – Manökenek jelentezését várjuk az egyesuletgyerecsak@ gmail.com emailre, vagy személyesen a klubban!
16,30 Török Niki Pénzügyi-fitness edző és párkapcsolati coach,  kismama pilátes oktató. Vele már találkozhattak a „Mozdulj Nyíregyháza! résztvevői is . A színpadon ez úttal a kismamáknak, anyukáknak segít.
17,00 Születésnapi torta 10 éves a Nyíregyházi Babaklub – a gyertyák elfújása után a jelenlévőket megvendégeljük egy szelet tortával.
17,30 Dongó együttes, megzenésített versek.
TOMBOLA
A téren folyamatosan elérhető:
            Human-Net csillámtetkó, arcfestés, játékok, jatszanijo sátor – társasjátékok,
baba sarok, ovis ugrálóvár
Méhecske játéktér ,,Ügyeskedő" kézműves foglalkozása. Ezen belül szövés, fonások, körmöcskével fonás.  
Magyar Vöröskereszt Család és KarrierPONT, játéksarok, arcfestés

Nyíregyházi Babaklub sátor, hordozók, kendők.

A program támogatója: Nyíregyháza MJV Önkormányzata, Kulturális Alap







Nemzetközi Babahordozó Hét heti programja:

Hétfőtől péntekig minden nap 9,00-10,00 Babahordozási tanácsadás
Tombola jegyet minden rendezvényen lehet vásárolni.              

Október 14. Hétfő
9,00-10,00 Babahordozási tanácsadás
10,00-11,00 „Milyen élmény volt a szülés?” A szülés közbeni kapcsolattartás a születő gyermek és a szülők között nem csupán a szülés-születés folyamatát segíti meg, hanem rendkívüli kapcsolat erősítő hatással bír, és ezt jelentősen befolyásolják a körülmények, a környezet emberi és tárgyi feltételei. Kevés erről a kommunikáció, pedig nincs olyan nő, aki ne tudna azonnal órákig beszélni arról, hogyan született meg a gyermeke.
11,00-12,00 Dúla Márkus Judit, aki küldetésének érzi, hogy minél több kismama boldogan élje át a várandósság időszakát, és szép szülésélményben legyen része.

16,20-17,00  Ellátogatunk a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületébe (Búza tér 20.fsz), ahol Dankó Pál és Dankóné Szabó Kata vár bennünket, két kisgyermek szülei, akik megmutatják az eszközeiket a gyermeknevelés területén, „Minden más, mint a látóknál” címmel.                                                                                                                         
Október 15. Kedd
9,00-10,00 Babahordozási tanácsadás
10,00-11,00 „A jóga gyakorlatok anatómiai és élettani hatásai a babára és az anyára.”  Dr. habil Szabó Sándor, biológus, a Jóga a mindennapi életben rendszer oktatója Nyíregyházi Egyetem, Környezettudományi Intézet, főiskolai tanára, előadása.
11,00-12,00 „Dévény torna”  Vendégünk Valcsákné Purgel Beáta gyógytornász, beszélgetés a mozgásfejlődés területén felmerülő kérdésekről, tanácsadás  igény szerint  a jelen lévő szülőknek és gyermekeiknek.

16,30-17,00 Közös „kirándulás” Peace Power Plate & Szépség Szalonba, (Szegfű u. 69.) ahol Papp Gergő  meghitt, nyugodt környezetben várja a kikapcsolódni, edzeni vágyó érdeklődőket.
  
Október 16. Szerda
9,00-10,00 Babahordozási tanácsadás
9,30-10,00 „Ez igaz, vagy valami?” Tihanyi Edit „Varázsfelhő” és „Varázspillangó” című könyvét bemutatja Fodor-Sivák Anita. A könyv spirituális gyerekkönyv, felnőtt gyermekeknek is.

10,00-11,00 MediBall Vendégeink bemutatják a gyakorlatban is, hogy mennyire igaz a MediBall szlogenje: „Labdajáték az egészségért”. hiszen rengeteg pozitív hatása van ennek a mozgásformának az egészségre, a mentális képességekre, az életkedvre és nem utolsó sorban a mozgásra is.


11,00-11,40  Gál-Tóth Amanda „Baba-mama jóga” (Instagram ami_yoga)
16,30-17,00  Rhyme Time angol zeneovi.  Bálint Anikó  bemutató foglalkozása

Október 17. Csütörtök
9,00-10,00 Babahordozási tanácsadás
10,00-11,00 A gyermekkori stressz, szorongás oldása.” Beszélgetés Dibáczy Zsuzsa tanácsadó szakpszichológussal, családterapeutával. Nehéz eldönteni szülőként, hogy a szorongás mikortól probléma, mert mindenki szorong valamilyen szinten, ez az életünk része, motivál minket, jó teljesítményre sarkall, alaposabbá tesz, segíti a figyelemkoncentrációt és a megküzdést. A túlzott mértékű szorongás azonban már egészségkárosító hatású, érdemes megelőzni.

11,00-12,00 Aroma terápia és vásár. Beszélgetés Horváth Ágnes Eszter természetgyógyásszal, aki azt javasolja, hogy minden esetben győződjünk meg arról, hogy terápiás minőségű olajat kínálnak-e nekünk. Az Aromaterápia, a növényekből nyert, terápiás minőségű illóolajok teljes biztonsággal alkalmazhatók már csecsemőkortól kezdve. Az édesanyák is megtalálják kedvenceiket, és ilyenkor, a hűvösebb idő beálltakor jó közérzetet tudunk biztosítani az egész családnak a növényi esszenciák segítségével. Egy kis bepillantást nyújtunk az aromaterápia világába, melyre sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.
Október 18. Péntek
9,00-10,00 Babahordozási tanácsadás
10,00-11,30 "Lelki nehézségek az első hónapokban anyának-babának" Máténé Áfra Viktória klinikai gyermek szakpszichológus előadása. A szülő-csecsemő konzultáció, és  terápia a 0-3 éves gyermekek nehézségeivel foglalkozik. Evés és etetési nehézségek, megnyugtathatatlan sírás, alvásproblémák (későbbiekben dac, kötődési problémák, leválási nehézségek...stb.) Ezek csökkenthetőek vagy megszüntethetőek azáltal, ha a szülők lehetőséget kapnak a saját gyermekkori érzéseik, a szüleikhez való viszonyuk, a saját párkapcsolatuk átértékelésére, ha el tudják kezdeni más szemmel nézni gyermeküket, problémájukat. A korai beavatkozás segít elkerülni a később kialakuló pszichés problémákat a gyermekeknél.
11,30-12,00 TOMBOLA


14,00-15,00 :Csecsemő elsősegély tanfolyam a koraszulott.com szervezésében, melyet Dr. Csikós Péter vezet. A tanfolyam fő témája az újraélesztés lesz. Az esemény ideje alatt a Babaklub gyermekfelügyeletet biztosít. Kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat jelezzék a hargitai.mariann@koraszulott.com e-mail címen. A programot a NaturAqua támogatja.
TOMBOLA





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"A hagyomány folytatódik!"

                       

Mottó: "Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni./Véghelyi Balázs/

                                       
„A hagyomány folytatódik!”

Az első látogató minden nap tombola szelvényt kap ajándékba. Tombola árusítás a hét folyamán a programok helyszínei folyamatosan!

A programok ingyenesen látogathatóak. Önkéntes adományokat elfogadunk, és köszönettel veszünk!
A programok ideje alatt szoptatási, etetési, pelenkázási lehetőség van. (A szabadtéri programoknál a Korzóban.)


Október 12. Szombat
10,00-17,30   Hurci Fesztivál – A Váci Mihály Kulturális Központ előtt (Szabadság) téren. 10,30-11,30 között a program helyszíne: Váci Mihály Kulturális Központ II. emeleti kékterme
Hétfőt péntekig Nyíregyházi Babaklub 4400 Nyíregyháza, Geduly H. 15/B
10,30           A 2019-es Nemzetközi Babahordozó Hét megnyitója. Sajtó nyilvános esemény. „Minden szülő azt hiszi, hogy a gyermek különleges – és valóban az!” címmel a programsorozatot   megnyitja Halkóné Dr. Rudolf Éva, Nyíregyháza MJ Város önkormányzata Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága elnöke
10,30-11,30 „Történelmet írunk, avagy 10 éves a Nyíregyházi Babaklub”   évfordulós, elemezgető beszélgetés  Szilágyi Edith  vezetésével „A gyermektársaság gyógyír a lélekre”  /Dosztojevszkij /címmel.  Szakértő egykori babaklubos vendégekkel.


(folytatás a téren)


Hurci Fesztivál
programja:
10 órától Regisztráció, sajtónyilatkozatok.
10,30-11,30   Sajtónyilvános esemény: A 2019-es Nemzetközi Babahordozó Hét megnyitója. A program sorozatot  megnyitja Halkóné Dr. Rudolf Éva, Nyíregyháza MJ Város önkormányzata Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága elnöke. Sajtó nyilvános esemény. Interjúk, fotók készíthetőek már 10 órától.
10,30-11,30 „Történelmet írunk, avagy 10 éves a Nyíregyházi Babaklub   évfordulós, elemezgető beszélgetés  Szilágyi Edith  vezetésével „A gyermektársaság gyógyír a lélekre”  /Dosztojevszkij /címmel.  Szakértő evendégeink egykori babaklubos anyukák.
A téren:
10 órától Sátrak, játékok, színpad felállítása. Logók kihelyezése
11,30-12,30  Kismotoros, kisbiciklis, rolleres találkozó apró népeknek.  A részvételhez saját jármű és előzetes regisztráció szükséges. Minden résztvevő ajándékot kap.                                                              
A fődíj sorsolás alapján
                                        

12,30 Babahordozó séta a belvárosban.
13,00 A rendezvény házigazdája, aki konferál is: Herman-Szinyei Andrea
13,00 Nyuszi símogató, kecskegida sétáltató. A Parlagi tanya bemutatkozása.
13,30 „Tedd jobbá!” szülés utáni teszt ismertetése, kitöltése a pozitív megerősítések érdekében.
14,00 Senior tánc: A Kata tánctanoda 2017 óta müködik minden kedden és csütörtökön délelõtt. Táncukat a lendület jellemzi, régi magyar slágerekre, illetve újabb modern zenékre egyaránt szívesen táncolnak. Oktatójuk. Szabó Kata
14,30 Pancsi bohóc
15,00 Mikola Péter dalszerző, énekes, mesekönyv író műsora. 1984 óta van a színpadon, stílusával műfajt teremtett. Műsorának címadó dala: „A papa, mama, a tesóm meg én, a legjobb család vagyunk a föld kerekén”. A gyerekműsor a 3-9 éves korosztálynak és családoknak szól. Dalainak nagy része nem csak énekelhető, de el is játszható. A dalok interaktívak, és a család összetartozásáról szólnak, a gyermeki élet megélt örömeiről, történéseiről, vágyairól énekelnek. Gyerekműsora nem csak a gyerekeknek okoz örömöt, a család együtt töltheti idejét, amire a mai rohanó világban egyre ritkábban kerülhet sor.
15,45 Babahordozási tanácsadás a színpadon. Gyermekeknek játék baba hordozás.
16,10 Babahordozó divatbemutató – Manökenek jelentezését várjuk az egyesuletgyerecsak@ gmail.com emailre, vagy személyesen a klubban!
16,30 Török Niki Pénzügyi-fitness edző és párkapcsolati coach,  kismama pilátes oktató. Vele már találkozhattak a „Mozdulj Nyíregyháza! résztvevői is . A színpadon ez úttal a kismamáknak, anyukáknak segít.
17,00 Születésnapi torta 10 éves a Nyíregyházi Babaklub – a gyertyák elfújása után a jelenlévőket megvendégeljük egy szelet tortával.
17,30 Dongó együttes, megzenésített versek.
TOMBOLA
A téren folyamatosan elérhető:
            Human-Net csillámtetkó, arcfestés, játékok, jatszanijo sátor – társasjátékok,
baba sarok, ovis ugrálóvár
Méhecske játéktér ,,Ügyeskedő" kézműves foglalkozása. Ezen belül szövés, fonások, körmöcskével fonás.  
Magyar Vöröskereszt Család és KarrierPONT, játéksarok, arcfestés

Nyíregyházi Babaklub sátor, hordozók, kendők.

A program támogatója: Nyíregyháza MJV Önkormányzata, Kulturális Alap







Nemzetközi Babahordozó Hét heti programja:

Hétfőtől péntekig minden nap 9,00-10,00 Babahordozási tanácsadás
Tombola jegyet minden rendezvényen lehet vásárolni.              

Október 14. Hétfő
9,00-10,00 Babahordozási tanácsadás
10,00-11,00 „Milyen élmény volt a szülés?” A szülés közbeni kapcsolattartás a születő gyermek és a szülők között nem csupán a szülés-születés folyamatát segíti meg, hanem rendkívüli kapcsolat erősítő hatással bír, és ezt jelentősen befolyásolják a körülmények, a környezet emberi és tárgyi feltételei. Kevés erről a kommunikáció, pedig nincs olyan nő, aki ne tudna azonnal órákig beszélni arról, hogyan született meg a gyermeke.
11,00-12,00 Dúla Márkus Judit, aki küldetésének érzi, hogy minél több kismama boldogan élje át a várandósság időszakát, és szép szülésélményben legyen része.

16,20-17,00  Ellátogatunk a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületébe (Búza tér 20.fsz), ahol Dankó Pál és Dankóné Szabó Kata vár bennünket, két kisgyermek szülei, akik megmutatják az eszközeiket a gyermeknevelés területén, „Minden más, mint a látóknál” címmel.                                                                                                                         
Október 15. Kedd
9,00-10,00 Babahordozási tanácsadás
10,00-11,00 „A jóga gyakorlatok anatómiai és élettani hatásai a babára és az anyára.”  Dr. habil Szabó Sándor, biológus, a Jóga a mindennapi életben rendszer oktatója Nyíregyházi Egyetem, Környezettudományi Intézet, főiskolai tanára, előadása.
11,00-12,00 „Dévény torna”  Vendégünk Valcsákné Purgel Beáta gyógytornász, beszélgetés a mozgásfejlődés területén felmerülő kérdésekről, tanácsadás  igény szerint  a jelen lévő szülőknek és gyermekeiknek.

16,30-17,00 Közös „kirándulás” Peace Power Plate & Szépség Szalonba, (Szegfű u. 69.) ahol Papp Gergő  meghitt, nyugodt környezetben várja a kikapcsolódni, edzeni vágyó érdeklődőket.
  
Október 16. Szerda
9,00-10,00 Babahordozási tanácsadás
9,30-10,00 „Ez igaz, vagy valami?” Tihanyi Edit „Varázsfelhő” és „Varázspillangó” című könyvét bemutatja Fodor-Sivák Anita. A könyv spirituális gyerekkönyv, felnőtt gyermekeknek is.

10,00-11,00 MediBall Vendégeink bemutatják a gyakorlatban is, hogy mennyire igaz a MediBall szlogenje: „Labdajáték az egészségért”. hiszen rengeteg pozitív hatása van ennek a mozgásformának az egészségre, a mentális képességekre, az életkedvre és nem utolsó sorban a mozgásra is.


11,00-11,40  Gál-Tóth Amanda „Baba-mama jóga” (Instagram ami_yoga)
16,30-17,00  Rhyme Time angol zeneovi.  Bálint Anikó  bemutató foglalkozása

Október 17. Csütörtök
9,00-10,00 Babahordozási tanácsadás
10,00-11,00 A gyermekkori stressz, szorongás oldása.” Beszélgetés Dibáczy Zsuzsa tanácsadó szakpszichológussal, családterapeutával. Nehéz eldönteni szülőként, hogy a szorongás mikortól probléma, mert mindenki szorong valamilyen szinten, ez az életünk része, motivál minket, jó teljesítményre sarkall, alaposabbá tesz, segíti a figyelemkoncentrációt és a megküzdést. A túlzott mértékű szorongás azonban már egészségkárosító hatású, érdemes megelőzni.

11,00-12,00 Aroma terápia és vásár. Beszélgetés Horváth Ágnes Eszter természetgyógyásszal, aki azt javasolja, hogy minden esetben győződjünk meg arról, hogy terápiás minőségű olajat kínálnak-e nekünk. Az Aromaterápia, a növényekből nyert, terápiás minőségű illóolajok teljes biztonsággal alkalmazhatók már csecsemőkortól kezdve. Az édesanyák is megtalálják kedvenceiket, és ilyenkor, a hűvösebb idő beálltakor jó közérzetet tudunk biztosítani az egész családnak a növényi esszenciák segítségével. Egy kis bepillantást nyújtunk az aromaterápia világába, melyre sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.
Október 18. Péntek
9,00-10,00 Babahordozási tanácsadás
10,00-11,30 "Lelki nehézségek az első hónapokban anyának-babának" Máténé Áfra Viktória klinikai gyermek szakpszichológus előadása. A szülő-csecsemő konzultáció, és  terápia a 0-3 éves gyermekek nehézségeivel foglalkozik. Evés és etetési nehézségek, megnyugtathatatlan sírás, alvásproblémák (későbbiekben dac, kötődési problémák, leválási nehézségek...stb.) Ezek csökkenthetőek vagy megszüntethetőek azáltal, ha a szülők lehetőséget kapnak a saját gyermekkori érzéseik, a szüleikhez való viszonyuk, a saját párkapcsolatuk átértékelésére, ha el tudják kezdeni más szemmel nézni gyermeküket, problémájukat. A korai beavatkozás segít elkerülni a később kialakuló pszichés problémákat a gyermekeknél.
11,30-12,00 TOMBOLA


14,00-15,00 :Csecsemő elsősegély tanfolyam a koraszulott.com szervezésében, melyet Dr. Csikós Péter vezet. A tanfolyam fő témája az újraélesztés lesz. Az esemény ideje alatt a Babaklub gyermekfelügyeletet biztosít. Kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat jelezzék a hargitai.mariann@koraszulott.com e-mail címen. A programot a NaturAqua támogatja.
TOMBOLA