Együnk friss, házilag összeállitott desszerteket.
A bioboltban a
piacon, vagy a zöldségesnél be tudjuk szerezni a hozzávalókat.
Alapanyagok:
40 dkg Medjol datolya
–ez a fajta ’húsos’ gyűmölcs, igazi csemege
15 dkg blansírozott mandula ( a héjától való megtisztítás a
blansírozás)
20 gramm puffasztott amaránt
25 dkg bio zabpehely
5 e.k.lenmagpehely
5 e.k. utifűmaghéj
5 -6 e.k. bio kókuszvirágcukor ( ízlés szerint)
5-6 e.k. olvasztott bio kókuszolaj ( 42celsius fok alatt ! )
***********************************************
5 dkg bio kakakó – a golyókat ebben megforgatjuk J
40 gramm puffasztott
amarant – ezt is a beforgatáshoz
használjuk J
A datolyákat kimagozzuk, finomra vágjuk.
A mandulákat szintén finom darabokra vagdossuk.
Hagyjunk meg néhány egész mandulát a ’szemekhez’.
Az összetevőket lazán összekeverjük, utolsóként öntjük a
tetejére az olvasztott kókuszt.
Megnedvesített ( nem vizes !) ujjakkal apróbb-nagyobb
golyókat formázunk.
Végül meghempergetjük
a puffasztott amarántban vagy a kakaóporban.
Hip-hop készen is vagyunk.
Már csak a ’mandula szemek ’ beillesztése van hátra, és
kóstolhatjuk, ehetjük.a magunk készítette édességet.
Ehetnek belőle cukorbetegek is, mivel a kókuszvirágcukor glikémiás indexe nagyon
alacsony.
JÍgy
bátran fogyaszthatják ők is. Csak ajánlani tudom J
A mandulát egész éjszakára áztassuk be.
Az áztató vizet leöntve,szedük le a mandula héját.
Az áztatás során
feltörődik a kemény magház, mely által az enzimek könnyebben
hasznosulnak a gyomorban,
abszolút gyomorbarát lesz az emésztés Hlíva Valéria
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése