2021. december 3., péntek

10+1 gyors süti recept az ünnepekre - Mikulásra, karácsonyra, szilveszterre

Szeretettel ajánlom az alábbi gyors recepteket anyukáknak, nagymamáknak, és mindenkinek, aki meglepné a családját egy kis finomsággal, de nincs ideje órákat eltölteni a konyhában!  



 

 

 

 

 

 

Gyors süti receptek karácsonyra, ünnepnapokra

1. Csokis habcsók

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 20 darab ostyakorongot a sütőpapírral kibélelt tepsibe teszünk. Felverünk 2 tojásfehérjét, és hozzáadunk 220 gramm cukrot és tovább keverjük, hogy kemény és fényes legyen. Ha már jó az állaga, akkor beletehetünk 160 gramm kókuszreszeléket. A masszát beletöltjük nyomózsákba, és az ostyákra nyomunk belőle. Tűpróbáig sütjük (kb 20 perc). Felolvasztunk 220 gramm csokoládét, majd egyesével belemártogatjuk a habcsókokat és hagyjuk, hogy megszáradjon.


 

 

 

 

 

 

 

 

 Indexkép: Depositphotos.com

2. Svéd karácsonyi sütemény

300 gramm mazsolát leöblítünk forró vízzel, majd lecsepegtetünk és megszárítunk egy papírtörlőn. 220 gramm csokoládét összetörünk és lábasba teszünk. Felolvasztjuk a tűzhelyen, közepes hőmérsékleten, folyamatosan keverve. Ha ez megvan, akkor 100 gramm felaprított mandulával összekeverjük a mazsolát, és az egészet a felolvasztott csokoládéba tesszük. Mindezt beletöltjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 220 gramm csokoládét ismét felolvasztunk, majd a tetejére öntjük. A tepsit 2 órára hideg helyre helyezzük, hogy a csokoládé meg tudjon dermedni. Ezután kivehetjük a süteményt a formából és felvághatjuk.

3. Űrhajós sütemény

30 dkg liszthez hozzáadunk 30 dkg vajat, 3 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 1 csomag sütőport és 1 csomag vaníliás cukrot. Az egészet összegyúrjuk, kinyújtjuk a tésztát és kerek formákat szaggatunk belőle. Elkészítjük a habot is a tetejére: 3 tojásfehérjét 30 dkg cukorral és 1 kiskanál cukorral felverünk. Ebből a habból minden második kiszaggatott forma tetejére teszünk egy kicsit, és úgy sütjük meg. Sütés után a részeket baracklekvárral ragasztjuk össze.


 

 

 

 

 

 

 

 Kép: Depositphotos.com

4. Kevert mézeslepény

35 dkg mézet egy kicsit felmelegítünk, aztán hozzáadunk 15 dkg cukrot, egy késhegynyi fahéjat és szódabikarbónát, 1 mokkáskanál reszelt citromhéjat, 2 evőkanál vajat és 6 dkg mandulát vagy diót. Az egészet kikeverjük jó habosra, és hozzáadunk fél liter lisztet, majd beleöntjük egy kivajazott formába. Megkenjük a tetejét tojássárgájával és meghintjük dióval, aztán kisütjük.

5. Diós-mézes szelet

25 dkg felmelegített mézhez hozzáadunk 25 dkg lisztet, 10 dkg cukrot és fél dkg szódabikarbónát. Beleütünk 1 tojást és 1 pohár tejet, majd az egészet összegyúrjuk. Egy kis citrommal és fahájjal ízesítjük, majd dióval meghintjük a tetejét és kisütjük.

6. Linzer – sokáig puha marad!

Alaptészta: 28 dkg vajat vagy margarint 14 dkg porcukorral és 1 vaníliás cukorral kikerevünk. Ezután beledolgozunk 4 tojássárgáját, 37 dkg finomlisztet és 5 dkg zsemlemorzsát. Ha kész, 1 órán keresztül pihentetjük hűvös helyen, de nem hűtőben! Sütés tűpróbáig.

Citrommáz: 1 citrom levét 20 dkg porcukorral jól kikeverjük.

A végén megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk apró cukrokkal. Lekvárt is kenhetünk két rész közé, a felsőből pedig vágjunk ki egy kis darabot.

 


 

 

 

 

 

 

  Kép: Depositphotos.com

7. Kókuszgolyó

Ledarálunk 50 dkg háztartási kekszet és hozzáadunk 25 dkg porcukrot, 2,5 evőkanál kakaót és 10 dkg vajat. Beleteszünk 1 mokkáskanálnyi rumaromát. (Rumaroma helyett rum is tehető bele, de akkor gyerek semmiképp ne egye meg!)
Golyókat formázunk belőle a kezünkkel, majd mindegyiket átforgatjuk kókuszreszelékben. Ezután letakarjuk egy fóliával, és a hűtőbe tesszük addig, amíg meg nem keményedik.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 tove erbs képe a Pixabay-en

8. Diós almahab

Meghámozunk és megfőzünk 1 kg almát. Miután kihűlt, egy mixerrel összekeverjük. Beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot és 1 tojást, majd habverővel jó habosra verjük. Üvegpoharakba öntjük és meghintjük a tetejét dióval.

9. Mogyorós cukkinigyűrű – gyerekeknek ideális!

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk egy gyűrűformát, a forma aljára is öntünk egy kis vajat, amit meghintünk 1 evőkanál barnacukorral és 3 dkg mogyoróval. Kinyomkodjuk a cukkini levét, a húsához pedig hozzáadunk 20 dkg kristálycukrot, 1 dl olajat, fél csomag sütőport, 2 kiskanál reszelt citromhéjat és 3 dkg összevagdalt mogyorót, majd jól összekeverjük. Beleteszünk 15 dkg réteslisztet és 5 dkg búzadarát is. Ezután a tésztát beletesszük a formába és kisütjük tűpróbáig (kb. 30 perc).

10. Kókuszkarika

20 dkg vajat szétmorzsolunk 25 dkg lisztben, majd beleszórunk 10 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 12 dkg kókuszreszeléket. Az összegyúrt tésztát kinyújtjuk egy liszttel megszórt gyúródeszkán, majd szaggatóval kis korongokat vagy más formákat szaggatunk belőle. Minden második korong közepét kiszúrjuk egy kisebb szaggatóval. Ezután előmelegített sütőben megsütjük, a korongokra pedig lekvárt teszünk, majd rátesszük a karikákat is.

+1. Ezüstkenyér

6 tojásfehérjét jól felverünk, majd lassan hozzákeverünk 14 dkg cukrot. A cukrot 1 percig verjük a tojásfehérjéhez. Hozzáadunk 13 dkg lisztet, egy fél csomag vaníliás cukrot és 6 dkg olvasztott vajat. Beleszórunk mazsolát, diót, darabos csokoládét, stb. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük, és lassú tűzön sütjük tűpróbáig.

Indexkép: Laura James fotója a Pexels oldaláról

Forrás:  https://www.csaladinet.hu-

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

10+1 gyors süti recept az ünnepekre - Mikulásra, karácsonyra, szilveszterre

Szeretettel ajánlom az alábbi gyors recepteket anyukáknak, nagymamáknak, és mindenkinek, aki meglepné a családját egy kis finomsággal, de nincs ideje órákat eltölteni a konyhában!  



 

 

 

 

 

 

Gyors süti receptek karácsonyra, ünnepnapokra

1. Csokis habcsók

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 20 darab ostyakorongot a sütőpapírral kibélelt tepsibe teszünk. Felverünk 2 tojásfehérjét, és hozzáadunk 220 gramm cukrot és tovább keverjük, hogy kemény és fényes legyen. Ha már jó az állaga, akkor beletehetünk 160 gramm kókuszreszeléket. A masszát beletöltjük nyomózsákba, és az ostyákra nyomunk belőle. Tűpróbáig sütjük (kb 20 perc). Felolvasztunk 220 gramm csokoládét, majd egyesével belemártogatjuk a habcsókokat és hagyjuk, hogy megszáradjon.


 

 

 

 

 

 

 

 

 Indexkép: Depositphotos.com

2. Svéd karácsonyi sütemény

300 gramm mazsolát leöblítünk forró vízzel, majd lecsepegtetünk és megszárítunk egy papírtörlőn. 220 gramm csokoládét összetörünk és lábasba teszünk. Felolvasztjuk a tűzhelyen, közepes hőmérsékleten, folyamatosan keverve. Ha ez megvan, akkor 100 gramm felaprított mandulával összekeverjük a mazsolát, és az egészet a felolvasztott csokoládéba tesszük. Mindezt beletöltjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 220 gramm csokoládét ismét felolvasztunk, majd a tetejére öntjük. A tepsit 2 órára hideg helyre helyezzük, hogy a csokoládé meg tudjon dermedni. Ezután kivehetjük a süteményt a formából és felvághatjuk.

3. Űrhajós sütemény

30 dkg liszthez hozzáadunk 30 dkg vajat, 3 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 1 csomag sütőport és 1 csomag vaníliás cukrot. Az egészet összegyúrjuk, kinyújtjuk a tésztát és kerek formákat szaggatunk belőle. Elkészítjük a habot is a tetejére: 3 tojásfehérjét 30 dkg cukorral és 1 kiskanál cukorral felverünk. Ebből a habból minden második kiszaggatott forma tetejére teszünk egy kicsit, és úgy sütjük meg. Sütés után a részeket baracklekvárral ragasztjuk össze.


 

 

 

 

 

 

 

 Kép: Depositphotos.com

4. Kevert mézeslepény

35 dkg mézet egy kicsit felmelegítünk, aztán hozzáadunk 15 dkg cukrot, egy késhegynyi fahéjat és szódabikarbónát, 1 mokkáskanál reszelt citromhéjat, 2 evőkanál vajat és 6 dkg mandulát vagy diót. Az egészet kikeverjük jó habosra, és hozzáadunk fél liter lisztet, majd beleöntjük egy kivajazott formába. Megkenjük a tetejét tojássárgájával és meghintjük dióval, aztán kisütjük.

5. Diós-mézes szelet

25 dkg felmelegített mézhez hozzáadunk 25 dkg lisztet, 10 dkg cukrot és fél dkg szódabikarbónát. Beleütünk 1 tojást és 1 pohár tejet, majd az egészet összegyúrjuk. Egy kis citrommal és fahájjal ízesítjük, majd dióval meghintjük a tetejét és kisütjük.

6. Linzer – sokáig puha marad!

Alaptészta: 28 dkg vajat vagy margarint 14 dkg porcukorral és 1 vaníliás cukorral kikerevünk. Ezután beledolgozunk 4 tojássárgáját, 37 dkg finomlisztet és 5 dkg zsemlemorzsát. Ha kész, 1 órán keresztül pihentetjük hűvös helyen, de nem hűtőben! Sütés tűpróbáig.

Citrommáz: 1 citrom levét 20 dkg porcukorral jól kikeverjük.

A végén megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk apró cukrokkal. Lekvárt is kenhetünk két rész közé, a felsőből pedig vágjunk ki egy kis darabot.

 


 

 

 

 

 

 

  Kép: Depositphotos.com

7. Kókuszgolyó

Ledarálunk 50 dkg háztartási kekszet és hozzáadunk 25 dkg porcukrot, 2,5 evőkanál kakaót és 10 dkg vajat. Beleteszünk 1 mokkáskanálnyi rumaromát. (Rumaroma helyett rum is tehető bele, de akkor gyerek semmiképp ne egye meg!)
Golyókat formázunk belőle a kezünkkel, majd mindegyiket átforgatjuk kókuszreszelékben. Ezután letakarjuk egy fóliával, és a hűtőbe tesszük addig, amíg meg nem keményedik.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 tove erbs képe a Pixabay-en

8. Diós almahab

Meghámozunk és megfőzünk 1 kg almát. Miután kihűlt, egy mixerrel összekeverjük. Beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot és 1 tojást, majd habverővel jó habosra verjük. Üvegpoharakba öntjük és meghintjük a tetejét dióval.

9. Mogyorós cukkinigyűrű – gyerekeknek ideális!

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk egy gyűrűformát, a forma aljára is öntünk egy kis vajat, amit meghintünk 1 evőkanál barnacukorral és 3 dkg mogyoróval. Kinyomkodjuk a cukkini levét, a húsához pedig hozzáadunk 20 dkg kristálycukrot, 1 dl olajat, fél csomag sütőport, 2 kiskanál reszelt citromhéjat és 3 dkg összevagdalt mogyorót, majd jól összekeverjük. Beleteszünk 15 dkg réteslisztet és 5 dkg búzadarát is. Ezután a tésztát beletesszük a formába és kisütjük tűpróbáig (kb. 30 perc).

10. Kókuszkarika

20 dkg vajat szétmorzsolunk 25 dkg lisztben, majd beleszórunk 10 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 12 dkg kókuszreszeléket. Az összegyúrt tésztát kinyújtjuk egy liszttel megszórt gyúródeszkán, majd szaggatóval kis korongokat vagy más formákat szaggatunk belőle. Minden második korong közepét kiszúrjuk egy kisebb szaggatóval. Ezután előmelegített sütőben megsütjük, a korongokra pedig lekvárt teszünk, majd rátesszük a karikákat is.

+1. Ezüstkenyér

6 tojásfehérjét jól felverünk, majd lassan hozzákeverünk 14 dkg cukrot. A cukrot 1 percig verjük a tojásfehérjéhez. Hozzáadunk 13 dkg lisztet, egy fél csomag vaníliás cukrot és 6 dkg olvasztott vajat. Beleszórunk mazsolát, diót, darabos csokoládét, stb. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük, és lassú tűzön sütjük tűpróbáig.

Indexkép: Laura James fotója a Pexels oldaláról

Forrás:  https://www.csaladinet.hu-