A babák hozzátáplálásakor nem mindegy, hogy melyik ételt mikor vezetjük be, mert akár árthatunk is vele gyermekünknek.
A 6 hónapos babának már adható alma, mert könnyen emészthető,
egészséges és sok vitamint tartalmaz (C-vitamint, A- és B vitamint,
folsavat, kalciumot, magnéziumot, kálium, és kéntartalma is magas) nyers
állapotában.
A burgonya kiváló folsavforrás, valamint B1-, B6- és C-vitamint, káliumot, magnéziumot és vasat is tartalmaz.
Hozzávalók:
- 2 db alma
- 1 db burgonya
Elkészítés:
A meghámozott, apró darabokra vágott burgonyát megfőzzük. Az almákat meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk, lereszeljük, majd nyersen hozzákeverjük a megfőtt, villával összetört krumplihoz.
Egy kis anyatejjel, tápszerrel vagy vízzel hígítjuk, és botmixerrel pépesítjük az egészet.
+1 Tipp:
Nem baj, ha egy kicsit darabosabb marad az étel: a baba így megtanulja a nyelvével a szájpadlásán szétpasszírozni. Ha egy kicsit túlfőzzük az alapanyagokat, majd villával jól összenyomjuk, akkor elhagyhatjuk a botmixeres pépesítést.
Forrás: https://www.csaladinet.hu
A cikket lektorálta: Makay Zsuzsa- Védőnő, családterapeuta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése