2021. július 8., csütörtök

FAGYI BABÁKNAK



Finom egy felnőttnek is!
-nem tartalmaz hozzáadott cukrot, színezéket, tartósítószert, aromákat
-egyszerű és gyors elkészíteni
-variálható a végtelenségig
-fogzásnál kellemes lehet a kicsiknek a hűvös
-8-9 hós kortól adható (segítséggel), de rendszeresen inkább 1 év felett
__________________________________

Miért kell fagyasztani előtte a gyümölcsöket?

Így, fagyott állapotban turmixolva a fagyi sokkal krémesebb, finomabb lesz. Friss gyümölccsel ezt nehéz elérni.

1. Alapverzió (TEJFEH.MENTES, TOJÁSMENTES)
-1 db banán, egy marék egyéb gyümölcs

A banánt és a választott gyümölcsöt mossuk meg, majd tisztítsuk. Kisebb darabokra vágjuk, majd mehet a fagyasztóba 2-3 órára.
Ezután turmixgéppel a banánt 1-1,5 percig turmixolom : hosszú ideig, egyre krémesebb lesz így. Hozzáadom a választott gyümit, azzal is turmixolom, majd formákba öntöm.

2. Extra krémes verzió (TOJÁSMENTES):
-1 db banán, egy marék egyéb gyümölcs, 5O ml görög joghurt

A görög joghurt teszi igazán krémessé a fagyit, de tápanyagokkal is felturbózza!

Ugyanez a módszer, mint a fenti, de a gyümölcsök turmixolása után a görög joghurtot is a masszához turmixolom.

__________________________________
Tippek:

- Lehet eleve fagyasztott gyümölccsel dolgozni: nem jelentős beltartalmi értékben a különbség, vagyis nem rosszabb a frissnél
- ALLERGIÁS BABÁK: a görög joghurtot simán ki lehet hagyni, és az alapverziót készíteni, vagy helyettesíteni 3O ml kókusztejszínnel
- ALLERGÉN bevezetés: ne fagyival vezesd be babád számára az alapanyagokat (pl. eper)

FONTOS! Ne fagyaszd újra, ha nem eszi meg a teljes adagot! Frissen fogyasztandó, 1-2 napon belül fagyasztóba kerüléstől számítva!

Jó fagyizást! 

Forrás: www.kiskanalkommando.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FAGYI BABÁKNAK



Finom egy felnőttnek is!
-nem tartalmaz hozzáadott cukrot, színezéket, tartósítószert, aromákat
-egyszerű és gyors elkészíteni
-variálható a végtelenségig
-fogzásnál kellemes lehet a kicsiknek a hűvös
-8-9 hós kortól adható (segítséggel), de rendszeresen inkább 1 év felett
__________________________________

Miért kell fagyasztani előtte a gyümölcsöket?

Így, fagyott állapotban turmixolva a fagyi sokkal krémesebb, finomabb lesz. Friss gyümölccsel ezt nehéz elérni.

1. Alapverzió (TEJFEH.MENTES, TOJÁSMENTES)
-1 db banán, egy marék egyéb gyümölcs

A banánt és a választott gyümölcsöt mossuk meg, majd tisztítsuk. Kisebb darabokra vágjuk, majd mehet a fagyasztóba 2-3 órára.
Ezután turmixgéppel a banánt 1-1,5 percig turmixolom : hosszú ideig, egyre krémesebb lesz így. Hozzáadom a választott gyümit, azzal is turmixolom, majd formákba öntöm.

2. Extra krémes verzió (TOJÁSMENTES):
-1 db banán, egy marék egyéb gyümölcs, 5O ml görög joghurt

A görög joghurt teszi igazán krémessé a fagyit, de tápanyagokkal is felturbózza!

Ugyanez a módszer, mint a fenti, de a gyümölcsök turmixolása után a görög joghurtot is a masszához turmixolom.

__________________________________
Tippek:

- Lehet eleve fagyasztott gyümölccsel dolgozni: nem jelentős beltartalmi értékben a különbség, vagyis nem rosszabb a frissnél
- ALLERGIÁS BABÁK: a görög joghurtot simán ki lehet hagyni, és az alapverziót készíteni, vagy helyettesíteni 3O ml kókusztejszínnel
- ALLERGÉN bevezetés: ne fagyival vezesd be babád számára az alapanyagokat (pl. eper)

FONTOS! Ne fagyaszd újra, ha nem eszi meg a teljes adagot! Frissen fogyasztandó, 1-2 napon belül fagyasztóba kerüléstől számítva!

Jó fagyizást! 

Forrás: www.kiskanalkommando.hu