2022. január 13., csütörtök

Babakonyha- készítsd el a baba első müzlijét



Ha már a pürék és az egytálételek még szerinted is unalmasak, akkor készíts valami különlegesebbet a babának - például az első müzlijét!

Hogy ne ess a hozzátáplálásnál abba a hibába, hogy folyton csak a pürés ételeket adod a kicsinek, bevethetsz egy-két érdekesebb fogást. A baba első müzlije zabpehellyel, friss gyümölcsökkel éppen ilyen!
Hozzávalók 5 adaghoz
  • 50 g érett áfonya
  • adagonként 100 g zabpehely
  • 100 g érett őszibarack
  • 100 g érett körte
Elkészítés
  1. Az étel elkészítéséhez használj pároló funkciós turmixgépet. Ha sima turmixod van, akkor a párolandó alapanyagokat az előkészítés után párold meg.
  2. Mosd meg a gyümölcsöket, majd magozd ki és hámozd meg a barackot és a körtét, és vágd ezeket 1 cm-es kockákra.
  3. Vedd le a turmixedény tetejét, tedd bele a gyümölcsöket úgy, hogy a párolós oldala legyen alul, majd tedd vissza rá a fedőt.
  4. Vedd le a víztartály tetejét, és töltsd meg vízzel a 20 perc-es szintig (200 ml).
  5. Szereld össze a gépet, majd állítsd 20 perces párolásra, és miután lejárt, állítsd vissza a kapcsolót az "OFF? állapotra.
  6. Vedd le a turmixedényt, majd fordítsd fejre, a turmixolós oldalára, tedd bele a csicseriborsót, így tedd vissza a gépre.
  7. Pürésítsd az alapanyagokat 2-3 alkalommal 10 másodpercig, majd szedd egy tálba a turmixból.
  8. Ha kihűlt, tálald adagonként 100 g zabpehellyel.

Forrás: https://www.babaszoba.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Babakonyha- készítsd el a baba első müzlijét



Ha már a pürék és az egytálételek még szerinted is unalmasak, akkor készíts valami különlegesebbet a babának - például az első müzlijét!

Hogy ne ess a hozzátáplálásnál abba a hibába, hogy folyton csak a pürés ételeket adod a kicsinek, bevethetsz egy-két érdekesebb fogást. A baba első müzlije zabpehellyel, friss gyümölcsökkel éppen ilyen!
Hozzávalók 5 adaghoz
  • 50 g érett áfonya
  • adagonként 100 g zabpehely
  • 100 g érett őszibarack
  • 100 g érett körte
Elkészítés
  1. Az étel elkészítéséhez használj pároló funkciós turmixgépet. Ha sima turmixod van, akkor a párolandó alapanyagokat az előkészítés után párold meg.
  2. Mosd meg a gyümölcsöket, majd magozd ki és hámozd meg a barackot és a körtét, és vágd ezeket 1 cm-es kockákra.
  3. Vedd le a turmixedény tetejét, tedd bele a gyümölcsöket úgy, hogy a párolós oldala legyen alul, majd tedd vissza rá a fedőt.
  4. Vedd le a víztartály tetejét, és töltsd meg vízzel a 20 perc-es szintig (200 ml).
  5. Szereld össze a gépet, majd állítsd 20 perces párolásra, és miután lejárt, állítsd vissza a kapcsolót az "OFF? állapotra.
  6. Vedd le a turmixedényt, majd fordítsd fejre, a turmixolós oldalára, tedd bele a csicseriborsót, így tedd vissza a gépre.
  7. Pürésítsd az alapanyagokat 2-3 alkalommal 10 másodpercig, majd szedd egy tálba a turmixból.
  8. Ha kihűlt, tálald adagonként 100 g zabpehellyel.

Forrás: https://www.babaszoba.hu