(6 hónapos kortól)
Hozzávalók:
- 1 nagyobb édes alma,
- 1 nagyobb sárgarépa,
- 0,5 dl forralt, lehűtött.
(Elkészítési idő: 20 perc)
Az elkészítés menete:
Az almát alaposan megmosom, a
sárgarépát megtisztítom. A répát vékony karikákra vágom, az almát
meghámozom, eltávolítom a szárát és a magházát, majd felkockázom az
egészet. Az almakockákat és a répakarikákat egy kisebb jénai üvegedénybe
teszem. Lefedve, sütőben, kb. 15 perc alatt, 200 fokon megsütöm. A
megsült almát és répát botmixerrel pépesítem a kisült levével együtt, és
ha szükséges, kevés vízzel javítok az állagán.
TIPP:
- Az alma helyett megmosott, felkockázott céklát is lehet beletenni. A sült cékla nagyon finom édes. Az piros színe miatt pedig kifejezetten tetszik a gyerekeknek.
Jó étvágyat kívánok!
Forrás: https://picibaba.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése