2020. július 3., péntek


 


Frissítő italok nyárra

Mutatunk néhány finom receptet





A nagy melegben különösen oda kell figyelni a megfelelő folyadékpótlásra. A legjobb, ha sok szénsavmentes vizet iszunk, ám időnként valami ízre is vágyik az ember. Mutatunk néhány finom receptet.

Limonádé
Ezt a frissítő italt nem csupán citromléből készíthetjük, hanem szinte bármilyen nyári gyümölcsből, virágból, fűszerek felhasználásával. Készíthetünk bodzás, narancsos, áfonyás, málnás vagy akár mentás limonádét, de ízlés szerint többféle gyümölcsöt is tehetünk bele.

Citromos-áfonyás limonádé
2-3 citrom és egy fél lime levét facsarjuk ki, majd öntsük fel egy kancsó vízzel. 5 dkg áfonya felét nyomjuk össze és keverjük az italba. Picit cukrozzuk meg, ízlés szerint természetesen. Tegyünk bele citromkarikát, pár szem áfonyát, lime-ot, mentát és sok jégkockát.

Bodzás limonádé
Ha bodzából készítünk italt, figyeljünk arra, hogy lehetőleg autóforgalomtól mentes, tiszta levegőjű helyen gyűjtsük be a virágokat. Egy kancsónyi italhoz kb. 15 virágra lesz szükségünk. 2-3 napig áztassuk citromos vízben lefedve vagy befőttesüvegbe téve. Szűrjük le, picit cukrozzuk meg.
Cukor helyett használhatunk alternatív édesítőszereket, például sztíviát, de sokan isszák édesítés nélkül ezeket a hűsítő italokat. Készíthetjük szénsavas változatban is. A bodzás limonádét megbolondíthatjuk némi levendulával is.
Házilag készíthetünk magunknak finom jégkását is.

Dinnyés jégkása
Kockázzunk fel egy fél görögdinnyét, adjuk hozzá egy citrom kifacsart levét, majd egy csészényi jégkockával turmixoljuk össze az egészet. A görögdinnye magas víz- és vitamintartalma miatt kiváló nyári ital, ugyanakkor a cukortartalma is magas, így nem szükséges édesíteni.
Jégkását vagy smoothie-t is szinte bármilyen gyümölcsből készíthetünk. Gazdagíthatjuk zsírszegény joghurttal, így egyszerre hűsítő és tápláló italt nyerünk. Tejjel felöntve pedig finom shake készíthető, akár eperből vagy málnából.

Málnás shake
Kb. 25 dkg málnát szórjunk meg egy kis vaníliás cukorral, öntsünk rá 2,5 dl hideg tejet, majd az egészet botmixerrel pépesítsük össze.
Legalább napi 3 liter folyadékot fogyasszunk el, egyenletesen elosztva a nap során! Az asztalunkon lévő pohárban mindig legyen egy kis hűsítő, ami kézre esik, így biztosan nem felejtünk el munka közben párat kortyolni belőle akkor sem, ha nagyon belefeledkezünk valamibe.

Forrás:  https://5percado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése


 


Frissítő italok nyárra

Mutatunk néhány finom receptet





A nagy melegben különösen oda kell figyelni a megfelelő folyadékpótlásra. A legjobb, ha sok szénsavmentes vizet iszunk, ám időnként valami ízre is vágyik az ember. Mutatunk néhány finom receptet.

Limonádé
Ezt a frissítő italt nem csupán citromléből készíthetjük, hanem szinte bármilyen nyári gyümölcsből, virágból, fűszerek felhasználásával. Készíthetünk bodzás, narancsos, áfonyás, málnás vagy akár mentás limonádét, de ízlés szerint többféle gyümölcsöt is tehetünk bele.

Citromos-áfonyás limonádé
2-3 citrom és egy fél lime levét facsarjuk ki, majd öntsük fel egy kancsó vízzel. 5 dkg áfonya felét nyomjuk össze és keverjük az italba. Picit cukrozzuk meg, ízlés szerint természetesen. Tegyünk bele citromkarikát, pár szem áfonyát, lime-ot, mentát és sok jégkockát.

Bodzás limonádé
Ha bodzából készítünk italt, figyeljünk arra, hogy lehetőleg autóforgalomtól mentes, tiszta levegőjű helyen gyűjtsük be a virágokat. Egy kancsónyi italhoz kb. 15 virágra lesz szükségünk. 2-3 napig áztassuk citromos vízben lefedve vagy befőttesüvegbe téve. Szűrjük le, picit cukrozzuk meg.
Cukor helyett használhatunk alternatív édesítőszereket, például sztíviát, de sokan isszák édesítés nélkül ezeket a hűsítő italokat. Készíthetjük szénsavas változatban is. A bodzás limonádét megbolondíthatjuk némi levendulával is.
Házilag készíthetünk magunknak finom jégkását is.

Dinnyés jégkása
Kockázzunk fel egy fél görögdinnyét, adjuk hozzá egy citrom kifacsart levét, majd egy csészényi jégkockával turmixoljuk össze az egészet. A görögdinnye magas víz- és vitamintartalma miatt kiváló nyári ital, ugyanakkor a cukortartalma is magas, így nem szükséges édesíteni.
Jégkását vagy smoothie-t is szinte bármilyen gyümölcsből készíthetünk. Gazdagíthatjuk zsírszegény joghurttal, így egyszerre hűsítő és tápláló italt nyerünk. Tejjel felöntve pedig finom shake készíthető, akár eperből vagy málnából.

Málnás shake
Kb. 25 dkg málnát szórjunk meg egy kis vaníliás cukorral, öntsünk rá 2,5 dl hideg tejet, majd az egészet botmixerrel pépesítsük össze.
Legalább napi 3 liter folyadékot fogyasszunk el, egyenletesen elosztva a nap során! Az asztalunkon lévő pohárban mindig legyen egy kis hűsítő, ami kézre esik, így biztosan nem felejtünk el munka közben párat kortyolni belőle akkor sem, ha nagyon belefeledkezünk valamibe.

Forrás:  https://5percado.hu