Hozzávalók
A tésztához
30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg dió (vagy
mogyor, mandula)
1 db tojássárgája
A díszítéshez
15 dkg marcipán (fehér)
50 csepp ételfesték (piros)
1 evőkanál dekorgyöngy
5 dkg étcsokoládé
2 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
A tészta hozzávalóiból
gyors mozdulatokkal linzert készítünk, majd becsomagolva folpackban egy órát
hűvös helyen pihentetjük.
A fél cm-re kinyújtott
tésztából szív alakú formákat szaggatunk.
180 fokos sütőben 10-15
perc alatt megsütjük.
A fehér marcipán
háromnegyed részét a piros ételfestékkel megfestjük. A fehérből bajuszkákat,
sapkabojtot, a pirosból sapkákat, arcpírt formázunk (a marcipánt két sütőpapír
között nyújtsuk ki).
A csokoládét gőz fölött
megolvasztjuk, ebből lesz a szempár. Az orra piros cukorkadrazsé.
A kihűlt szíveket
megdíszítjük.
Baracklekvár ragasztót
teszünk minden kis marcipán alá.
Forrás: www.nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése