2022. december 16., péntek

Karácsonyi desszertek: Mikulás linzer


Hozzávalók

A tésztához

30 dkg finomliszt

20 dkg vaj

10 dkg porcukor

5 dkg dió (vagy mogyor, mandula)

1 db tojássárgája

A díszítéshez

15 dkg marcipán (fehér)

50 csepp ételfesték (piros)

1 evőkanál dekorgyöngy

5 dkg étcsokoládé

2 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés

A tésztához

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzert készítünk, majd becsomagolva folpackban egy órát hűvös helyen pihentetjük.

A fél cm-re kinyújtott tésztából szív alakú formákat szaggatunk.

180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

A fehér marcipán háromnegyed részét a piros ételfestékkel megfestjük. A fehérből bajuszkákat, sapkabojtot, a pirosból sapkákat, arcpírt formázunk (a marcipánt két sütőpapír között nyújtsuk ki).

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, ebből lesz a szempár. Az orra piros cukorkadrazsé.

A kihűlt szíveket megdíszítjük.

Baracklekvár ragasztót teszünk minden kis marcipán alá.

Forrás: www.nosalty.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karácsonyi desszertek: Mikulás linzer


Hozzávalók

A tésztához

30 dkg finomliszt

20 dkg vaj

10 dkg porcukor

5 dkg dió (vagy mogyor, mandula)

1 db tojássárgája

A díszítéshez

15 dkg marcipán (fehér)

50 csepp ételfesték (piros)

1 evőkanál dekorgyöngy

5 dkg étcsokoládé

2 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés

A tésztához

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzert készítünk, majd becsomagolva folpackban egy órát hűvös helyen pihentetjük.

A fél cm-re kinyújtott tésztából szív alakú formákat szaggatunk.

180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

A fehér marcipán háromnegyed részét a piros ételfestékkel megfestjük. A fehérből bajuszkákat, sapkabojtot, a pirosból sapkákat, arcpírt formázunk (a marcipánt két sütőpapír között nyújtsuk ki).

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, ebből lesz a szempár. Az orra piros cukorkadrazsé.

A kihűlt szíveket megdíszítjük.

Baracklekvár ragasztót teszünk minden kis marcipán alá.

Forrás: www.nosalty.hu