2022. december 14., szerda

Ötletes karácsonyi reggelik gyerekeknek: Havas tobozok


Karácsonykor megtervezzük a vendégváró hidegtálakat, az ünnepi vacsorát, de a reggeliig már többnyire nem jutunk el. Pedig a gyerekek még ilyenkor is vevők a meglepetésre. Miután a kicsik hajnali hatkor kiugrálják az álmot a szemünkből és szaladnak az új játékaikat nyúzni, jól jöhet néhány olyan reggeli, amivel képesek vagyunk a tűlevelek közül az asztalhoz rángatni a gyerekeket.

Havas tobozok

Hozzávalók

Tészta:

200 g kekszmorzsa

4 evőkanál méz (vagy cukor)

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

2 csomag vaníliás cukor

30 g margarin

6 evőkanál sárgabaracklekvár

6 csepp rumaroma

Díszítés

10 dkg ízesített gabonapehely (kakaós)

Hintés

6 evőkanál porcukor (kb)

Elkészítés

Tészta:

Először a darált kekszet a kakaóval jól elkeverjük, majd a tészta többi hozzávalóiból jól formázható tésztát gyúrunk.

Elosztjuk nyolc felé és kúp alakra formázzuk mindegyiket.

Díszítés

Elkezdjük a gabonapelyheket beletűzdelni körbe, az aljától indulva egészen a tetejéig.

Hintés

Porcukorral behintjük. Tálalásig hűtőbe rakjuk.

Forrás: www.nosalty.hu

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ötletes karácsonyi reggelik gyerekeknek: Havas tobozok


Karácsonykor megtervezzük a vendégváró hidegtálakat, az ünnepi vacsorát, de a reggeliig már többnyire nem jutunk el. Pedig a gyerekek még ilyenkor is vevők a meglepetésre. Miután a kicsik hajnali hatkor kiugrálják az álmot a szemünkből és szaladnak az új játékaikat nyúzni, jól jöhet néhány olyan reggeli, amivel képesek vagyunk a tűlevelek közül az asztalhoz rángatni a gyerekeket.

Havas tobozok

Hozzávalók

Tészta:

200 g kekszmorzsa

4 evőkanál méz (vagy cukor)

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

2 csomag vaníliás cukor

30 g margarin

6 evőkanál sárgabaracklekvár

6 csepp rumaroma

Díszítés

10 dkg ízesített gabonapehely (kakaós)

Hintés

6 evőkanál porcukor (kb)

Elkészítés

Tészta:

Először a darált kekszet a kakaóval jól elkeverjük, majd a tészta többi hozzávalóiból jól formázható tésztát gyúrunk.

Elosztjuk nyolc felé és kúp alakra formázzuk mindegyiket.

Díszítés

Elkezdjük a gabonapelyheket beletűzdelni körbe, az aljától indulva egészen a tetejéig.

Hintés

Porcukorral behintjük. Tálalásig hűtőbe rakjuk.

Forrás: www.nosalty.hu