Karácsonykor megtervezzük a vendégváró hidegtálakat, az ünnepi vacsorát, de a reggeliig már többnyire nem jutunk el. Pedig a gyerekek még ilyenkor is vevők a meglepetésre. Miután a kicsik hajnali hatkor kiugrálják az álmot a szemünkből és szaladnak az új játékaikat nyúzni, jól jöhet néhány olyan reggeli, amivel képesek vagyunk a tűlevelek közül az asztalhoz rángatni a gyerekeket.
Havas tobozok
Hozzávalók
Tészta:
200 g kekszmorzsa
4 evőkanál méz (vagy
cukor)
3 evőkanál cukrozatlan
kakaópor
2 csomag vaníliás
cukor
30 g margarin
6 evőkanál sárgabaracklekvár
6 csepp rumaroma
Díszítés
10 dkg ízesített
gabonapehely (kakaós)
Hintés
6 evőkanál porcukor (kb)
Elkészítés
Tészta:
Először a darált kekszet
a kakaóval jól elkeverjük, majd a tészta többi hozzávalóiból jól formázható
tésztát gyúrunk.
Elosztjuk nyolc felé és
kúp alakra formázzuk mindegyiket.
Díszítés
Elkezdjük a
gabonapelyheket beletűzdelni körbe, az aljától indulva egészen a tetejéig.
Hintés
Porcukorral behintjük.
Tálalásig hűtőbe rakjuk.
Forrás: www.nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése