2022. december 8., csütörtök

Mézeskalács adventi koszorú

Ez nem egy hagyományos karácsonyi mézeskalács recept, hanem annak egy jóval olcsóbb változata, de azt gondolom, karácsonyfa dísznek, adventi koszorúnak vagy mézeskalács házikónak tökéletesen megteszi. (mellesleg enni sem rossz) Advent alatt remek játék az otthonülős hideg estékre :)


 

 

 

 

 

 

 

Mézeskalács adventi koszorú

Hozzávalók:
  • 500 g sima liszt,
  • 100 g margarin vagy zsír,
  • 150 g kristálycukor,
  • 1 db egész tojás,
  • 1 db tojás sárgája,
  • 4 ek hideg víz,
  • 2 ek méz,
  • 1 kk szódabikarbóna,
  • illatosításra őrölt fahéj, szegfűszeg, citromhéj,
  • ha sötétebb masszát szeretnénk, akkor 1 ek kakaópor,
  • a mázhoz 1 tojás fehérje, kb 15-20 dkg porcukor.

Az elkészítés menete:

Semmi trükkje nincs, először a nedves hozzávalókat keverem össze fakanállal, majd kisebb adagokban hozzáadom a lisztet, amibe előtte belekevertem a szódabikarbónát és a fűszereket. Ezt már kézzel. A kicsi gyermekkezek ilyenkor már nagy segítséget nyújthatnak! :) Amikor összeállt a tészta, hűtőbe teszem. Jó ha pihen egy-két órát, de egy éjszaka sem árt neki.

Míg a tészta pihen, megtervezzük a koszorút/házikót és papírból kivágom a hozzávaló sablonokat. A kihűlt tésztát lisztezett munkalapon nagyon vékonyra nyújtjuk, majd a sablon segítségével éles késsel kivágjuk a kívánt formákat. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb 10 perc alatt kész.

A kihűlt darabokat cukormázzal díszítjük és azzal is ragasztjuk össze.

Jó szórakozást!

 

 

Feltöltötte: dtrizner. Köszönet érte.

Forrás: http://picibaba.hu

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mézeskalács adventi koszorú

Ez nem egy hagyományos karácsonyi mézeskalács recept, hanem annak egy jóval olcsóbb változata, de azt gondolom, karácsonyfa dísznek, adventi koszorúnak vagy mézeskalács házikónak tökéletesen megteszi. (mellesleg enni sem rossz) Advent alatt remek játék az otthonülős hideg estékre :)


 

 

 

 

 

 

 

Mézeskalács adventi koszorú

Hozzávalók:
  • 500 g sima liszt,
  • 100 g margarin vagy zsír,
  • 150 g kristálycukor,
  • 1 db egész tojás,
  • 1 db tojás sárgája,
  • 4 ek hideg víz,
  • 2 ek méz,
  • 1 kk szódabikarbóna,
  • illatosításra őrölt fahéj, szegfűszeg, citromhéj,
  • ha sötétebb masszát szeretnénk, akkor 1 ek kakaópor,
  • a mázhoz 1 tojás fehérje, kb 15-20 dkg porcukor.

Az elkészítés menete:

Semmi trükkje nincs, először a nedves hozzávalókat keverem össze fakanállal, majd kisebb adagokban hozzáadom a lisztet, amibe előtte belekevertem a szódabikarbónát és a fűszereket. Ezt már kézzel. A kicsi gyermekkezek ilyenkor már nagy segítséget nyújthatnak! :) Amikor összeállt a tészta, hűtőbe teszem. Jó ha pihen egy-két órát, de egy éjszaka sem árt neki.

Míg a tészta pihen, megtervezzük a koszorút/házikót és papírból kivágom a hozzávaló sablonokat. A kihűlt tésztát lisztezett munkalapon nagyon vékonyra nyújtjuk, majd a sablon segítségével éles késsel kivágjuk a kívánt formákat. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb 10 perc alatt kész.

A kihűlt darabokat cukormázzal díszítjük és azzal is ragasztjuk össze.

Jó szórakozást!

 

 

Feltöltötte: dtrizner. Köszönet érte.

Forrás: http://picibaba.hu