Az almalé nagyon egyszerűen elkészíthető, hiszen az alma az egyik
leglédúsabb gyümölcsünk, így a húsából könnyen, gyorsan, finom ital
nyerhető. A mi éghajlatunkon nagyon könnyű almát termeszteni, ezért
olcsón hozzá is lehet jutni. Nem is beszélve arról, hogy állítólag az a
zöldség, gyümölcs a legjobb a szervezet számára, amit az élőhelyhez
képest 300 kilóméteres távolságon belül termesztettek. Egyébként pedig
az alma egész évben beszerezhető, és jól raktározható.
Hozzávalók:
- 2 közepes alma
Az elkészítés menete:
Két szép, piros, édes, lédús almát meghámozunk, eltávolítjuk a magházát. Vágjuk kisebb darabokra, és tegyük turmixolásra alkalmas edénybe.
Turmixoljuk teljesen pépeste, majd teaszűrő segítségével a levét szűrjük le. Ekkor a nyert almalevet forralt vízzel vagy babáknak való ásványvízzel hígítva adhatjuk a kicsinek, az almapépet pedig kanállal, esetleg más gyümölcspürével elkeverve kínálhatjuk kanállal.
Én szeretem a rostos gyümölcsleveket, és annak a híve vagyok, hogy a lehető legkevesebbet pazaroljunk, így az összeturmixolt almát csak felhígítom általában, és kicsiknek nagy lyukú cumival, nagyobbaknak pedig pohárból kínálom.
Csak azért nem szoktam kicsiknek adni pohárból az almalevet, bár a poharas itatás híve vagyok, mert ha véletlenül kiborul - ami ilyen apróságoknál majdnemhogy mindennapos dolog -, akkor tényleg minden ragad tőle. Így a poharas itatáshoz körültekintően kezdjünk.
Egészségetekre!
Forrás: https://picibaba.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése