Hozzávalók:
40 dkg Nutella
2 db tojás
10 evőkanál liszt
0,5 bögre földimogyoró
ELKÉSZÍTÉS
A mogyorókrémet egy tálba
kanalazzuk, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, majd jól összekeverjük.
A masszát a
muffinpapírokkal kibélelt muffinformákba öntjük (kb. 3/4 részéig). A tetejüket
megszórjuk az aprított mogyoróval.
170 fokra előmelegített
sütőben 12-15 percig sütjük.
NUTELLÁS SAJTTORTA
Hozzávalók:
2 csomag Oreo keksz
6 evőkanál olvasztott vaj
50 dkg Mascarpone
35 dkg Nutella
10 dkg étcsokoládé
színes cukorkák
ELKÉSZÍTÉS
A nutellás sajttorta elkészítéshez
az Oreo kekszet morzsásra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd
egy kapcsos tortaformában szépen elegyengetjük, és a hűtőbe tesszük.
A Mascarponét és a
Nutellát összekeverjük. Az étcsokoládét megolvasztjuk és hozzákeverjük ezt is.
A krémet a kekszalapon egyenletesen elkenjük, a tetejét megszórhatjuk színes
cukorkákkal.
NUTELLAGOLYÓ
Hozzávalók:
30 dkg Nutella
15 dkg kókuszliszt
10 dkg földimogyoró
3 dl kávé
1,5 dl tej
3 dkg kakaópor
ELKÉSZÍTÉS
A Nutellát, a
kókuszlisztet, a pörkölt, sótlan, darált földimogyorót és a 3 dl kávét
összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. (Annyit, amennyit a tészta felvesz.)
A masszából apró
golyókat formázunk, majd beleforgatjuk őket a kakaóporba.
NUTELLÁS PALACSINTA
Hozzávalók:
15 dkg nutella
3 db tojás
1,25 dl víz
0,5 csomag sütőpor
7,5 dkg liszt
olaj
A díszítéshez:
1 db banán
Nutella
ELKÉSZÍTÉS
A nutellás palacsinta
elkészítéséhez a Nutellát, a tojást és a vizet összekeverjük.
A nutellás keveréket a
sütőporral elkevert liszthez öntjük, majd csomómentesre keverjük, és kb. 10
percig pihentetjük.
A tésztából kb. 1
merőkanállal szedünk a felhevített, kiolajozott serpenyőbe, majd a palacsinta
mindkét oldalát megsütjük a szokásos módon.
TEJBEGRÍZ SZELET
A krémhez:
6 dl tej
10 dkg búzadara
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A tésztához:
4 db tojás
4 evőkanál porcukor
0,5 dl tej
0,5 dl olaj
1 csomag sütőpor
4 evőkanál liszt
kevés só
A tetejére:
3 evőkanál Nutella
1 evőkanál kakaópor
ELKÉSZÍTÉS
A tejhez hozzáadjuk a
búzadarát, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kevergetve
lehűtjük. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral,
majd a kihűlt tejbegrízhez keverjük.
A tésztához a tojások
sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejet és az
olajat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a sót, végül óvatosan
beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A masszát sütőpapírral
bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt
készre sütjük.
A kihűlt tésztát
megkenjük a Nutellával, majd rákenjük a tejbegrízes krémet, és 1-2 órára hűtőbe
tesszük. A tetejét kakaóporral díszítjük, felszeletelve kínáljuk.
Forrás:
www.mindmegette.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése