2023. február 3., péntek

Nutellás finomságok kicsiknek és nagyoknak



NUTELLÁS MUFFIN 4 HOZZÁVALÓBÓL

Hozzávalók:

40 dkg Nutella

2 db tojás

10 evőkanál liszt

0,5 bögre földimogyoró

ELKÉSZÍTÉS

A mogyorókrémet egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, majd jól összekeverjük.

A masszát a muffinpapírokkal kibélelt muffinformákba öntjük (kb. 3/4 részéig). A tetejüket megszórjuk az aprított mogyoróval.

170 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.


NUTELLÁS SAJTTORTA

Hozzávalók:

2 csomag Oreo keksz

6 evőkanál olvasztott vaj

50 dkg Mascarpone

35 dkg Nutella

10 dkg étcsokoládé

színes cukorkák

ELKÉSZÍTÉS

A nutellás sajttorta elkészítéshez az Oreo kekszet morzsásra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kapcsos tortaformában szépen elegyengetjük, és a hűtőbe tesszük.

A Mascarponét és a Nutellát összekeverjük. Az étcsokoládét megolvasztjuk és hozzákeverjük ezt is. A krémet a kekszalapon egyenletesen elkenjük, a tetejét megszórhatjuk színes cukorkákkal.


NUTELLAGOLYÓ

Hozzávalók:

30 dkg Nutella

15 dkg kókuszliszt

10 dkg földimogyoró

3 dl kávé

1,5 dl tej

3 dkg kakaópor

ELKÉSZÍTÉS

A Nutellát, a kókuszlisztet, a pörkölt, sótlan, darált földimogyorót és a 3 dl kávét összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. (Annyit, amennyit a tészta felvesz.)

A  masszából apró golyókat formázunk, majd beleforgatjuk őket a kakaóporba. 


NUTELLÁS PALACSINTA

Hozzávalók:

15 dkg nutella

3 db tojás

1,25 dl víz

0,5 csomag sütőpor

7,5 dkg liszt

olaj

A díszítéshez:

1 db banán

Nutella

ELKÉSZÍTÉS

A nutellás palacsinta elkészítéséhez a Nutellát, a tojást és a vizet összekeverjük.

A nutellás keveréket a sütőporral elkevert liszthez öntjük, majd csomómentesre keverjük, és kb. 10 percig pihentetjük.

A tésztából kb. 1 merőkanállal szedünk a felhevített, kiolajozott serpenyőbe, majd a palacsinta mindkét oldalát megsütjük a szokásos módon.


TEJBEGRÍZ SZELET

A krémhez:

6 dl tej

10 dkg búzadara

10 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

A tésztához:

4 db tojás

4 evőkanál porcukor

0,5 dl tej

0,5 dl olaj

1 csomag sütőpor

4 evőkanál liszt

kevés só

A tetejére:

3 evőkanál Nutella

1 evőkanál kakaópor

ELKÉSZÍTÉS

A tejhez hozzáadjuk a búzadarát, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kevergetve lehűtjük. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt tejbegrízhez keverjük.

A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejet és az olajat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a sót, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A kihűlt tésztát megkenjük a Nutellával, majd rákenjük a tejbegrízes krémet, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A tetejét kakaóporral díszítjük, felszeletelve kínáljuk. 

Forrás: www.mindmegette.hu

 

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nutellás finomságok kicsiknek és nagyoknak



NUTELLÁS MUFFIN 4 HOZZÁVALÓBÓL

Hozzávalók:

40 dkg Nutella

2 db tojás

10 evőkanál liszt

0,5 bögre földimogyoró

ELKÉSZÍTÉS

A mogyorókrémet egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, majd jól összekeverjük.

A masszát a muffinpapírokkal kibélelt muffinformákba öntjük (kb. 3/4 részéig). A tetejüket megszórjuk az aprított mogyoróval.

170 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.


NUTELLÁS SAJTTORTA

Hozzávalók:

2 csomag Oreo keksz

6 evőkanál olvasztott vaj

50 dkg Mascarpone

35 dkg Nutella

10 dkg étcsokoládé

színes cukorkák

ELKÉSZÍTÉS

A nutellás sajttorta elkészítéshez az Oreo kekszet morzsásra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kapcsos tortaformában szépen elegyengetjük, és a hűtőbe tesszük.

A Mascarponét és a Nutellát összekeverjük. Az étcsokoládét megolvasztjuk és hozzákeverjük ezt is. A krémet a kekszalapon egyenletesen elkenjük, a tetejét megszórhatjuk színes cukorkákkal.


NUTELLAGOLYÓ

Hozzávalók:

30 dkg Nutella

15 dkg kókuszliszt

10 dkg földimogyoró

3 dl kávé

1,5 dl tej

3 dkg kakaópor

ELKÉSZÍTÉS

A Nutellát, a kókuszlisztet, a pörkölt, sótlan, darált földimogyorót és a 3 dl kávét összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. (Annyit, amennyit a tészta felvesz.)

A  masszából apró golyókat formázunk, majd beleforgatjuk őket a kakaóporba. 


NUTELLÁS PALACSINTA

Hozzávalók:

15 dkg nutella

3 db tojás

1,25 dl víz

0,5 csomag sütőpor

7,5 dkg liszt

olaj

A díszítéshez:

1 db banán

Nutella

ELKÉSZÍTÉS

A nutellás palacsinta elkészítéséhez a Nutellát, a tojást és a vizet összekeverjük.

A nutellás keveréket a sütőporral elkevert liszthez öntjük, majd csomómentesre keverjük, és kb. 10 percig pihentetjük.

A tésztából kb. 1 merőkanállal szedünk a felhevített, kiolajozott serpenyőbe, majd a palacsinta mindkét oldalát megsütjük a szokásos módon.


TEJBEGRÍZ SZELET

A krémhez:

6 dl tej

10 dkg búzadara

10 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

A tésztához:

4 db tojás

4 evőkanál porcukor

0,5 dl tej

0,5 dl olaj

1 csomag sütőpor

4 evőkanál liszt

kevés só

A tetejére:

3 evőkanál Nutella

1 evőkanál kakaópor

ELKÉSZÍTÉS

A tejhez hozzáadjuk a búzadarát, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kevergetve lehűtjük. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt tejbegrízhez keverjük.

A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejet és az olajat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a sót, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A kihűlt tésztát megkenjük a Nutellával, majd rákenjük a tejbegrízes krémet, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A tetejét kakaóporral díszítjük, felszeletelve kínáljuk. 

Forrás: www.mindmegette.hu