A hagyományos húsvéti menü (sós főtt sonka, tojás, retek, sütemények, stb.) nem az 1 évnél fiatalabb kisbabáknak való. 9 hónapos kortól azonban már a babát is megkínálhatjuk, ha bababarát húsvéti menüvel is készülünk.
Tojás: sárgáját 9 hónapos kortól, míg a fehérjét csak 1 éves kor után adjuk.
Sonka: A hagyományos húsvéti sonka a kisbabának túl sós és nehéz. Ha mégis szeretnénk a kicsit az asztal mellé ültetni, akkor érdemes neki szárnyasból készült sonkát adni. Így ő is részt vesz az ünnepi reggelin.
Retek, zöldségfélék: A retek magas illóolaj tartalmának köszönhetően 1 éves kor alatt nem ajánlott. Helyette kínáljuk paradicsommal, uborkával.
Édességek: Az édesség eleve kerülendő, a picik szervezete nem igényli a csokoládét, édes tejdesszerteket, fölösleges őket ehhez ebben a korban hozzászoktatni. Helyette adhatunk tejpépet (tejbegrízhez hasonló különböző gyümölcsös ízekben).
Forrás: Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT) hírlevele, www.gyermekorvostarsasag.hu
Forrás :Babafalva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése