Hozzávalók
Kb. 4 adag elkészítéséhez
Pudinghoz:
- 1 tasak Dr. Oetker
Eredeti Puding vaníliaízű
- 35 g cukor
- 500 ml tej
A díszítéshez:
- dekorcukor
- pillecukor
- kandírozott cseresznye
- csokoládélapok
Elkészítés:
A Puding arcocskák
desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Készítsd elő és mérd ki valamennyi hozzávalót.
Egy tálkába öntsd bele a pudingport és keverd hozzá a cukrot.
Fokozatosan kanalazz hozzá 6 evőkanálnyi tejet, majd az egészet keverd össze,
hogy a massza csomómentes legyen. A maradék tejet öntsd bele egy főzőedénybe és
forrald fel. Ha felforrt, húzd félre a főzőlapról és keverd hozzá a pudingos
masszát. Folyamatos kevergetés mellett legalább egy percig tedd vissza a
főzőlapra.
Az elkészült pudingot öntsd a tálkákba és szobahőmérsékleten hagyd kihűlni,
majd legalább 1 órára helyezd hűtőszekrénybe.
Fordítsd ki a tálkából a pudingot egy desszertes tányérra és tetszés szerint a
dekor anyagok felhasználásával varázsolj a pudingra egy arcot. A dekorcukorral,
pillecukorral, dekor konfettivel, csokoládé forgáccsal hajat, félbevágott
kandírozott cseresznyével szemet, orrot, stb. formázhatsz a Puding arcocskák
desszert tetejére.
Forrás: www.sutnijo.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése