2024. szeptember 17., kedd

Puding arcocskák



Hozzávalók

Kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

- 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű

- 35 g cukor

- 500 ml tej

A díszítéshez:

- dekorcukor

- pillecukor

- kandírozott cseresznye

- csokoládélapok

Elkészítés:

A Puding arcocskák desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Készítsd elő és mérd ki valamennyi hozzávalót.

Egy tálkába öntsd bele a pudingport és keverd hozzá a cukrot.

Fokozatosan kanalazz hozzá 6 evőkanálnyi tejet, majd az egészet keverd össze, hogy a massza csomómentes legyen. A maradék tejet öntsd bele egy főzőedénybe és forrald fel. Ha felforrt, húzd félre a főzőlapról és keverd hozzá a pudingos masszát. Folyamatos kevergetés mellett legalább egy percig tedd vissza a főzőlapra.
Az elkészült pudingot öntsd a tálkákba és szobahőmérsékleten hagyd kihűlni, majd legalább 1 órára helyezd hűtőszekrénybe.

Fordítsd ki a tálkából a pudingot egy desszertes tányérra és tetszés szerint a dekor anyagok felhasználásával varázsolj a pudingra egy arcot. A dekorcukorral, pillecukorral, dekor konfettivel, csokoládé forgáccsal hajat, félbevágott kandírozott cseresznyével szemet, orrot, stb. formázhatsz a Puding arcocskák desszert tetejére.

Forrás: www.sutnijo.hu

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Puding arcocskák



Hozzávalók

Kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

- 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű

- 35 g cukor

- 500 ml tej

A díszítéshez:

- dekorcukor

- pillecukor

- kandírozott cseresznye

- csokoládélapok

Elkészítés:

A Puding arcocskák desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Készítsd elő és mérd ki valamennyi hozzávalót.

Egy tálkába öntsd bele a pudingport és keverd hozzá a cukrot.

Fokozatosan kanalazz hozzá 6 evőkanálnyi tejet, majd az egészet keverd össze, hogy a massza csomómentes legyen. A maradék tejet öntsd bele egy főzőedénybe és forrald fel. Ha felforrt, húzd félre a főzőlapról és keverd hozzá a pudingos masszát. Folyamatos kevergetés mellett legalább egy percig tedd vissza a főzőlapra.
Az elkészült pudingot öntsd a tálkákba és szobahőmérsékleten hagyd kihűlni, majd legalább 1 órára helyezd hűtőszekrénybe.

Fordítsd ki a tálkából a pudingot egy desszertes tányérra és tetszés szerint a dekor anyagok felhasználásával varázsolj a pudingra egy arcot. A dekorcukorral, pillecukorral, dekor konfettivel, csokoládé forgáccsal hajat, félbevágott kandírozott cseresznyével szemet, orrot, stb. formázhatsz a Puding arcocskák desszert tetejére.

Forrás: www.sutnijo.hu