2023. június 22., csütörtök

Házi készítésű jégkrémek gyerekeknek


A fagylalt és a fagyasztott joghurt finom snackek, amikor kényeztetni akarjuk magunkat. Ha azonban csökkenteni szeretnéd a cukorbeviteledet, van egy remek alternatívánk a számodra.

A legtöbben már próbáltunk saját fagylaltot, vagy gyerekrecepteket készíteni otthon. A házi készítésű fagyasztott finomságok nagyszerű alternatívát jelentenek a bolti fagylalt vagy fagyasztott joghurt helyett, mivel nagyon kevés vagy egyáltalán nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Ezeket a házi készítésű gyümölcsös jégkrémeket elég könnyű elkészíteni a gyerekekkel, és a receptet könnyen átalakíthatod, hogy saját jégkrém ízeket alkoss! Ezzel a recepttel 6 db pálcikás jégkrémet készíthetsz, amit élvezhetsz.

Ezeknek az egészséges és egyszerű fagyasztott rágcsálnivalóknak az elkészítéséhez szükséged lesz:

- Sima joghurt

- Friss gyümölcs

- Dzsem

- 6 fagylaltrúd

6 fagylaltformát (vásárolhatsz, vagy használhatsz néhány üres joghurtos edényt).

Most, hogy a hozzávalók készen állnak, már csak annyit kell tenned, hogy:

Keverd össze a natúr joghurtot a friss gyümölcsökkel. Önts egy kanál lekvárt minden joghurtos edénybe. Most adjuk hozzá a gyümölcsjoghurtot mindegyik edényhez. Befejezésül szúrjuk a jégkrém pálcikákat mindegyik edénybe.

A jégkrémek most már készen állnak arra, hogy néhány órán át a fagyasztóban pihenjenek. Amint kemény és a pálca valóban beleszúródik a jégkrémbe, a finomságok készen állnak a tálalásra!

További receptek:

Citromos jégkrém házilag

Hozzávalók 4-5 kisebb jégkrémformához:

- 250 g natúr joghurt (pl. 1 doboz Cserpes)

- 1 citrom leve és héja

- méz ízlés szerint

Elkészítés:

A joghurtot összekeverjük a citrom levével és finomra reszelt héjával. Ha nem kapunk kezeletlen héjú citromot, akkor a citromhéj el is hagyható. Elkezdjük hozzáadni a mézet, buzgón kóstolgatva. Édesebbre csináljuk, mint ahogy azt a végeredményben érezni szeretnénk, mert fagyosan minden kevésbé édes. Jégkrémformákba öntjük, és pár óra alatt kifagyasztjuk. Ha nincs formánk, joghurtos poharakba is tölthetjük, és pálcikát szúrunk a közepükbe. Tálalás előtt egy pillanatra meleg víz alá tartjuk a formákat, akkor könnyen elengedi a jégkrémet. 

Dinnyés jégkrém házilag

Hozzávalók 4 kisebb jégkrémformához:

- 240 g görögdinnye magtalanítva

- pici citromlé

- pici méz

A görögdinnyét leturmixoljuk, majd pici citromlével, és egy leheletnyi mézzel ízesítjük. A méz hozzáadása előtt érdemes megkóstolni: ha jó édes a dinnyénk, a méz el is maradhat. Aztán már csak formába öntés, fagyasztás, türelmetlenkedés, evés, takarítás… 

Banános-barackos jégkrém

Hozzávalók kb. 3 jégkrémformához:

- 1 banán

- 2 nektarin vagy őszibarack

- 2-3 evőkanál rizstej (vagy gyümölcslé)

Mindent belehajigálunk a turmixgépbe, simára pürésítjük, jégkrémesítjük. Barack nélkül, csak banánnal is finom.

Forrás: www.sweetandcrazy.hu, www.babysits.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Házi készítésű jégkrémek gyerekeknek


A fagylalt és a fagyasztott joghurt finom snackek, amikor kényeztetni akarjuk magunkat. Ha azonban csökkenteni szeretnéd a cukorbeviteledet, van egy remek alternatívánk a számodra.

A legtöbben már próbáltunk saját fagylaltot, vagy gyerekrecepteket készíteni otthon. A házi készítésű fagyasztott finomságok nagyszerű alternatívát jelentenek a bolti fagylalt vagy fagyasztott joghurt helyett, mivel nagyon kevés vagy egyáltalán nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Ezeket a házi készítésű gyümölcsös jégkrémeket elég könnyű elkészíteni a gyerekekkel, és a receptet könnyen átalakíthatod, hogy saját jégkrém ízeket alkoss! Ezzel a recepttel 6 db pálcikás jégkrémet készíthetsz, amit élvezhetsz.

Ezeknek az egészséges és egyszerű fagyasztott rágcsálnivalóknak az elkészítéséhez szükséged lesz:

- Sima joghurt

- Friss gyümölcs

- Dzsem

- 6 fagylaltrúd

6 fagylaltformát (vásárolhatsz, vagy használhatsz néhány üres joghurtos edényt).

Most, hogy a hozzávalók készen állnak, már csak annyit kell tenned, hogy:

Keverd össze a natúr joghurtot a friss gyümölcsökkel. Önts egy kanál lekvárt minden joghurtos edénybe. Most adjuk hozzá a gyümölcsjoghurtot mindegyik edényhez. Befejezésül szúrjuk a jégkrém pálcikákat mindegyik edénybe.

A jégkrémek most már készen állnak arra, hogy néhány órán át a fagyasztóban pihenjenek. Amint kemény és a pálca valóban beleszúródik a jégkrémbe, a finomságok készen állnak a tálalásra!

További receptek:

Citromos jégkrém házilag

Hozzávalók 4-5 kisebb jégkrémformához:

- 250 g natúr joghurt (pl. 1 doboz Cserpes)

- 1 citrom leve és héja

- méz ízlés szerint

Elkészítés:

A joghurtot összekeverjük a citrom levével és finomra reszelt héjával. Ha nem kapunk kezeletlen héjú citromot, akkor a citromhéj el is hagyható. Elkezdjük hozzáadni a mézet, buzgón kóstolgatva. Édesebbre csináljuk, mint ahogy azt a végeredményben érezni szeretnénk, mert fagyosan minden kevésbé édes. Jégkrémformákba öntjük, és pár óra alatt kifagyasztjuk. Ha nincs formánk, joghurtos poharakba is tölthetjük, és pálcikát szúrunk a közepükbe. Tálalás előtt egy pillanatra meleg víz alá tartjuk a formákat, akkor könnyen elengedi a jégkrémet. 

Dinnyés jégkrém házilag

Hozzávalók 4 kisebb jégkrémformához:

- 240 g görögdinnye magtalanítva

- pici citromlé

- pici méz

A görögdinnyét leturmixoljuk, majd pici citromlével, és egy leheletnyi mézzel ízesítjük. A méz hozzáadása előtt érdemes megkóstolni: ha jó édes a dinnyénk, a méz el is maradhat. Aztán már csak formába öntés, fagyasztás, türelmetlenkedés, evés, takarítás… 

Banános-barackos jégkrém

Hozzávalók kb. 3 jégkrémformához:

- 1 banán

- 2 nektarin vagy őszibarack

- 2-3 evőkanál rizstej (vagy gyümölcslé)

Mindent belehajigálunk a turmixgépbe, simára pürésítjük, jégkrémesítjük. Barack nélkül, csak banánnal is finom.

Forrás: www.sweetandcrazy.hu, www.babysits.hu