A fagylalt és a
fagyasztott joghurt finom snackek, amikor kényeztetni akarjuk magunkat. Ha
azonban csökkenteni szeretnéd a cukorbeviteledet, van egy remek alternatívánk a
számodra.
A legtöbben már
próbáltunk saját fagylaltot, vagy gyerekrecepteket készíteni otthon.
A házi készítésű fagyasztott finomságok nagyszerű alternatívát jelentenek a
bolti fagylalt vagy fagyasztott joghurt helyett, mivel nagyon kevés vagy
egyáltalán nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Ezeket a házi készítésű
gyümölcsös jégkrémeket elég könnyű elkészíteni a gyerekekkel, és a receptet
könnyen átalakíthatod, hogy saját jégkrém ízeket alkoss! Ezzel a recepttel 6 db
pálcikás jégkrémet készíthetsz, amit élvezhetsz.
Ezeknek az egészséges és
egyszerű fagyasztott rágcsálnivalóknak az elkészítéséhez szükséged lesz:
- Sima joghurt
- Friss gyümölcs
- Dzsem
- 6 fagylaltrúd
6 fagylaltformát
(vásárolhatsz, vagy használhatsz néhány üres joghurtos edényt).
Most, hogy a hozzávalók
készen állnak, már csak annyit kell tenned, hogy:
Keverd össze a natúr
joghurtot a friss gyümölcsökkel. Önts egy kanál lekvárt minden joghurtos
edénybe. Most adjuk hozzá a gyümölcsjoghurtot mindegyik edényhez. Befejezésül
szúrjuk a jégkrém pálcikákat mindegyik edénybe.
A jégkrémek most már
készen állnak arra, hogy néhány órán át a fagyasztóban pihenjenek. Amint kemény
és a pálca valóban beleszúródik a jégkrémbe, a finomságok készen állnak a
tálalásra!
További receptek:
Citromos jégkrém házilag
Hozzávalók 4-5 kisebb jégkrémformához:
- 250 g natúr joghurt (pl.
1 doboz Cserpes)
- 1 citrom leve és héja
- méz ízlés szerint
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük
a citrom levével és finomra reszelt héjával. Ha nem kapunk kezeletlen héjú
citromot, akkor a citromhéj el is hagyható. Elkezdjük hozzáadni a mézet, buzgón
kóstolgatva. Édesebbre csináljuk, mint ahogy azt a végeredményben érezni szeretnénk,
mert fagyosan minden kevésbé édes. Jégkrémformákba öntjük, és pár óra alatt
kifagyasztjuk. Ha nincs formánk, joghurtos poharakba is tölthetjük, és pálcikát
szúrunk a közepükbe. Tálalás előtt egy pillanatra meleg víz alá tartjuk a
formákat, akkor könnyen elengedi a jégkrémet.
Dinnyés jégkrém házilag
Hozzávalók 4 kisebb jégkrémformához:
- 240 g görögdinnye
magtalanítva
- pici citromlé
- pici méz
A görögdinnyét
leturmixoljuk, majd pici citromlével, és egy leheletnyi mézzel ízesítjük. A méz
hozzáadása előtt érdemes megkóstolni: ha jó édes a dinnyénk, a méz el is
maradhat. Aztán már csak formába öntés, fagyasztás, türelmetlenkedés,
evés, takarítás…
Banános-barackos jégkrém
Hozzávalók kb. 3 jégkrémformához:
- 1 banán
- 2 nektarin vagy
őszibarack
- 2-3 evőkanál rizstej
(vagy gyümölcslé)
Mindent belehajigálunk a
turmixgépbe, simára pürésítjük, jégkrémesítjük. Barack nélkül, csak
banánnal is finom.
Forrás: www.sweetandcrazy.hu,
www.babysits.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése