2023. január 12., csütörtök

Baba receptek 10-11 hónapos kortól: Csirkés padlizsánkrém

A babák hozzátáplálásakor nem mindegy, hogy melyik ételt mikor vezetjük be, mert akár árthatunk is vele gyermekünknek.
A 10-11 hónapos babának már adható padlizsán. Segíti az emésztést, C-vitaminban, folsavban, niacinban, patoténsavban gazdag, s kálium, foszfor, magnézium és kalcium is található benne.


 

 

 

 

 

 

 

 Hozzávalók:
 

    1 db padlizsán
    2 gerezd fokhagyma
    1 szem burgonya
    2 csirkehús kocka
    egy vöröshagyma fele
    oregano
    bazsalikom
    petrezselyemzöld


Elkészítés:

A padlizsánok zöld szárát levágjuk, villával megszurkáljuk a héját (hogy ne pukkanjon szét a sütés közben), majd egy tepsibe tesszük és megsütjük. Ezután meghámozzuk és eltávolítjuk a magokat.
Pici olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk felkockázott burgonyát és puhára főzzük. Belekeverjük a mag nélküli, felkockázott padlizsánt, az előfőzött csirkehús kockákat és a fűszereket. Pár percig főzzük így - kevergetés mellett -, hogy összeérjenek az ízek, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük, vagy villával jó alaposan összetörjük az egészet.

 

 Forrás:https://www.csaladinet.hu

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Baba receptek 10-11 hónapos kortól: Csirkés padlizsánkrém

A babák hozzátáplálásakor nem mindegy, hogy melyik ételt mikor vezetjük be, mert akár árthatunk is vele gyermekünknek.
A 10-11 hónapos babának már adható padlizsán. Segíti az emésztést, C-vitaminban, folsavban, niacinban, patoténsavban gazdag, s kálium, foszfor, magnézium és kalcium is található benne.


 

 

 

 

 

 

 

 Hozzávalók:
 

    1 db padlizsán
    2 gerezd fokhagyma
    1 szem burgonya
    2 csirkehús kocka
    egy vöröshagyma fele
    oregano
    bazsalikom
    petrezselyemzöld


Elkészítés:

A padlizsánok zöld szárát levágjuk, villával megszurkáljuk a héját (hogy ne pukkanjon szét a sütés közben), majd egy tepsibe tesszük és megsütjük. Ezután meghámozzuk és eltávolítjuk a magokat.
Pici olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk felkockázott burgonyát és puhára főzzük. Belekeverjük a mag nélküli, felkockázott padlizsánt, az előfőzött csirkehús kockákat és a fűszereket. Pár percig főzzük így - kevergetés mellett -, hogy összeérjenek az ízek, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük, vagy villával jó alaposan összetörjük az egészet.

 

 Forrás:https://www.csaladinet.hu