A babák hozzátáplálásakor nem mindegy, hogy melyik ételt mikor vezetjük be, mert akár árthatunk is vele gyermekünknek.
A 10-11 hónapos babának már adható padlizsán. Segíti az emésztést,
C-vitaminban, folsavban, niacinban, patoténsavban gazdag, s kálium,
foszfor, magnézium és kalcium is található benne.
Hozzávalók:
1 db padlizsán
2 gerezd fokhagyma
1 szem burgonya
2 csirkehús kocka
egy vöröshagyma fele
oregano
bazsalikom
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A padlizsánok zöld szárát levágjuk, villával megszurkáljuk a héját (hogy
ne pukkanjon szét a sütés közben), majd egy tepsibe tesszük és
megsütjük. Ezután meghámozzuk és eltávolítjuk a magokat.
Pici olívaolajon megpároljuk a
felaprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk felkockázott
burgonyát és puhára főzzük. Belekeverjük a mag nélküli, felkockázott
padlizsánt, az előfőzött csirkehús kockákat
és a fűszereket. Pár percig főzzük így - kevergetés mellett -, hogy
összeérjenek az ízek, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük, vagy
villával jó alaposan összetörjük az egészet.
Forrás:https://www.csaladinet.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése