2023. március 21., kedd

5 tiramisu recept gyerekeknek


A tiramisu az egyik legkedveltebb desszert, hiszen annyira finom és krémes, ráadásul egyszerűen sütés nélkül készül. Azonban van benne pár olyan alapanyag, ami nem igazán gyerekbarát. Szerencsére a gyerekeknek sem kell lemondani erről a finom desszertről. Íme 5 tiramisu recept gyerekeknek. Mindenki megtalálja a kedvencét.

Mire figyeljünk, ha gyerekeknek készítünk tiramisut?

Ne tartalmazzon alkoholt, ezt egyszerű megoldani, mert ki is lehet hagyni a receptből, vagy aromával lehet helyettesíteni.

Kávémentes legyen, hiszen a kávé nem igazán gyerekbarát, és ki szeretné felpörgetni a gyerekét. A kávét lehet helyettesíteni kakaóval vagy gyümölcsökkel.

Kerüljük a nyers tojást. Sokan meglepődnek, mikor megtudják, hogy az eredeti tiramisu nyers tojással készül. Ezt is biztonságosabb kerülni, sok felnőtt is kifejezetten a tojás nélküli tiramisu recepteket preferálja, van több módszer is tojásmentes tiramisu krém készítéséhez.


1. Kakaós tiramisu

Hozzávalók:

15 dkg babapiskóta

25 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

4 dkg porcukor

Mártogatáshoz:

2 dl tej

2 teáskanál kakaópor

3 teáskanál cukor

egy kevés rumaroma (elhagyható)

Tetejére:

kakaópor

Elkészítése:

1. Keverj simára 2 teáskanál kakaóport 3 evőkanál cukorral és két evőkanál tejjel. A maradék tejet forrald fel, és öntsd a kakaóhoz, keverd össze, és hűtsd ki. Ha használsz rumot, azt is öntsd hozzá.

2. Szitáld a porcukrot a mascarponéhoz, add hozzá a vanília kivonatot és keverd simára.

3. A hideg tejszínből egy kézi robotgép segítségével készíts tejszínhabot.

4. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez.

5. A tejszínhab második felét már óvatos mozdulatokkal keverd a mascarponéhoz, hogy a hab ne törjön össze.

6. A babapiskótákat mártsd meg a kakaóban, és rakj ki egy réteget belőlük.

7. A babapiskótákra kend a mascarpone krém felét.

8. A mascarpone réteg tetejét szitáld meg kakaóporral.

9. Ezt követően jön egy újabb réteg kakaóba mártott babapiskóta, majd mascarpone.

10. Tedd a kakaós tiramisut a hűtőbe legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek.

12. Tálalás előtt szórd meg a tiramisu tetejét kakaóporral, esetleg csoki forgácsot is rakhatsz rá.


2. Málnás tiramisu

A málnás tiramisu szintén kakaóval készül, de a krémbe friss málna is kerül. Friss, gyümölcsös, és isteni finom!

Málnás tiramisu tojás nélkül hozzávalók:

15 dkg babapiskóta

25 dkg málna

25 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

4 dkg porcukor

Mártogatáshoz:

2 dl tej

2 teáskanál kakaópor

3 teáskanál cukor

Tetejére:

kakaópor

Elkészítése:

Először készítsd el az málnás tiramisu hozzávalóit.

1.Keverj simára 2 teáskanál kakaóport 3 evőkanál cukorral és két evőkanál tejjel. A maradék tejet forrald fel, és öntsd a kakaóhoz, keverd össze, és hűtsd ki.

2. Szitáld a porcukrot a mascarponéhoz, add hozzá a vanília kivonatot és keverd simára.

3. A hideg tejszínből egy kézi robotgép segítségével készíts tejszínhabot.

4. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez.

5. A tejszínhab második felét már óvatos mozdulatokkal keverd a mascarponéhoz, hogy a hab ne törjön össze.

6. Mosd meg a málnát, ha fagyasztott málnát használsz, akkor olvaszd fel.

Minden alapanyag elkészült, most jön a málnás tiramisu összeállítása:

7. A babapiskótákat mártsd meg a kakaóban, és rakj ki egy réteget belőlük.

8. A babapiskótákra kend a mascarpone krém felét.

9. A mascarpone réteg tetejére tedd a málnát.

10. Ezt követően jön egy újabb réteg kakaóba mártott babapiskóta, majd mascarpone.

11. Tedd a málnás tiramisut a hűtőbe legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek.

12. Tálalás előtt szórd meg a málnás tiramisu tetejét kakaóporral, esetleg csoki forgácsot is rakhatsz rá, és néhány málna szemet is.

3. Csokis banános tiramisu

A banán a gyerekek egyik kedvenc gyümölcse, amit a tiramisuba is rakhatsz. A banán olvasztott csoki egészíti ki, a babapiskótákat ebbe kell beleforgatni.

Hozzávalók:

20 x 30 cm-es tálhoz

30 dkg babapiskóta

3 db nagyobb érett banán

kakaópor

Mártogatáshoz:

5 dkg étcsoki

240 ml tej

Tiramisu krémhez:

225 g mascarpone

250 ml habtejszín

2 evőkanál porcukor

1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítése:

1. Tedd a csokit és tejet egy lábasba és alacsony lángon olvaszd össze, majd hűtsd szobahőmérsékletűre.

2. Keverd simára a szobahőmérsékletű mascarponét, porcukrot és vanília kivonatot.

3. A tejszínhabot verd fel, majd több részletben adagold a mascarponéhoz.

4. Karikázd fel a banánokat.

5. Mártsd a babapiskótákat a csokiszószba, és rakd ki velük a tál alját.

6. Tedd a babapiskóta rétegre a krém felét, és egyengesd el.

7. Tegyél banán karikákat a tiramisu krém tetejére.

8. Jön egy újabb adag csokiba mártott babapiskóta.

9. A babapiskóta rétegre kend a maradék tiramisu krémet és egyengesd el.

10. Tedd a banános tiramisut letakarva a hűtőbe legalább 3-4 óra.

11. Tálalás előtt szórd meg a tetejét kakaóporral, díszítésként tehetsz a tetejére banán karikákat is.

4. Epres tiramisu

Ez a tiramisu teljes mértékben koffeinmentes, se kávé, se kakaó nincs benne. A babapiskótákat epres szószba kell forgatni, és a krémbe és a tiramisu tetejére is eper kerül.

Hozzávalók:

15 dkg babapiskóta

25 dkg eper

25 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

3 evőkanál eperlekvár

1 teáskanál vanília kivonat

4 dkg porcukor

Elkészítése:

Először az epres tiramisu összetevőit készítsd el:

1. Az eperlekvárt egy kevés vízzel melegítsd fel, a lényeg, hogy eperszószt sűrűségű legyen, majd hűtsd ki.

2. Szitáld a porcukrot a mascarponéhoz, add hozzá a vanília kivonatot és keverd simára.

3. A hideg tejszínből egy kézi robotgép segítségével készíts tejszínhabot.

4. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez.

5. A tejszínhab második felét már óvatos mozdulatokkal keverd a mascarponéhoz, hogy a hab ne törjön össze.

6. Mosd meg az epret és darabold fel.

Minden alapanyag elkészült, most jön az epres tiramisu összeállítása:

7. A babapiskótákat mártsd meg az eperszószban, és rakj ki egy réteget belőlük.

8. Az epres babapiskótákra kend a mascarpone krém felét.

9. A mascarpone réteg tetejére tedd a feldarabolt eper felét.

10. Ezt követően jön egy újabb réteg babapiskóta, majd mascarpone, és a tetejére eper.

11. Tedd az epres tiramisut a hűtőbe legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek.

5. Kókuszkocka tiramisu

Ez a recept egy kicsit kakukktojás, mert nem babapiskótából készül, mint a tiramisu általában, hanem kókuszkocka piskótából. A csokiba és kókuszba mártott piskóták vannak rétegezve tiramisu krémmel. Kávémentes, nyers tojásmentes igazán finom gyerek tiramisu.

Hozzávalók

Kókuszkocka tésztájához:

20 dkg kristálycukor

5 dkg vaj

1 db tojás

2 evőkanál méz

30 dkg liszt

6 g sütőpor

1 csipet só

2 dl tej

Csokimázhoz:

10 dkg vaj

10 dkg kristálycukor

4 dkg kakaópor

0,5 dl tej

15 dkg kókuszreszelék

Tiramisu krémhez:

500 g mascarpone

400 ml tejszín 30%

1 evőkanál vanília kivonat

80 g porcukor

kakaópor a tetejére

Elkészítése

Először a kókuszkockát kell elkészíteni.

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Keverd simára a vajat és a cukrot.

3. Add a vajas keverékhez a tojást, a mézet, és keverd simára.

4. Add a tésztához a lisztet, sütőport, sót és a tej felét, keverd össze, majd add hozzá a maradék tejet is, és azzal is keverd simára.

5. Tedd a kókuszkocka tésztáját egy sütőpapírral bélelt 30×20 cm-es tepsibe.

6. Tedd az előmelegített sütőbe a tepsit, és süsd aranybarnára, kb. 20-25 perc.

7. Ha megsült, vedd ki a sütőből és hűtsd ki.

Készítsd el a csokimázat:

1. Tedd egy lábasba a vajat, cukrot, kakaóport és közepes lángon melegítsd össze, míg a cukor el nem olvad.

2. Add a csokimázhoz a tejet és keverd simára a csokimázat.

Készítsd el a tiramisu krémet:

3. A mascarponét keverd össze a cukorral és a vanília kivonattal.

4. A tejszínből verj habot, nem kell hogy teljesen kemény hab legyen.

5. A tejszín felét keverd a mascarponés krémhez, majd a tejszín második felét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze. Kóstold meg a krémet, ha édesebben szereted, adjál még hozzá cukrot.

Kókuszkocka tiramisu összeállítása:

1. A piskótát szeleteld fel kb. 1 cm vastag hasábokra.

2. A piskóta darabokat mártsd meg a csokimázban, majd forgasd bele a kókuszreszelékbe.

3. Helyezd a kókuszkocka hasábokat egy edény aljára.

4. Tedd a tiramisu krém felét a kókuszkockák tetejére.

5. Jön egy újabb adag kókuszkocka réteg.

6. Kend a tiramisu krém másik felét a kókuszkockák tetejére.

7. Takard le a egy fóliával, és tedd a hűtőbe pár órára.

8. Tálaláskor szórd meg a kókuszkocka tiramisu tetejét kakaóporral.

Forrás: www.tiramisu.info.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

5 tiramisu recept gyerekeknek


A tiramisu az egyik legkedveltebb desszert, hiszen annyira finom és krémes, ráadásul egyszerűen sütés nélkül készül. Azonban van benne pár olyan alapanyag, ami nem igazán gyerekbarát. Szerencsére a gyerekeknek sem kell lemondani erről a finom desszertről. Íme 5 tiramisu recept gyerekeknek. Mindenki megtalálja a kedvencét.

Mire figyeljünk, ha gyerekeknek készítünk tiramisut?

Ne tartalmazzon alkoholt, ezt egyszerű megoldani, mert ki is lehet hagyni a receptből, vagy aromával lehet helyettesíteni.

Kávémentes legyen, hiszen a kávé nem igazán gyerekbarát, és ki szeretné felpörgetni a gyerekét. A kávét lehet helyettesíteni kakaóval vagy gyümölcsökkel.

Kerüljük a nyers tojást. Sokan meglepődnek, mikor megtudják, hogy az eredeti tiramisu nyers tojással készül. Ezt is biztonságosabb kerülni, sok felnőtt is kifejezetten a tojás nélküli tiramisu recepteket preferálja, van több módszer is tojásmentes tiramisu krém készítéséhez.


1. Kakaós tiramisu

Hozzávalók:

15 dkg babapiskóta

25 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

4 dkg porcukor

Mártogatáshoz:

2 dl tej

2 teáskanál kakaópor

3 teáskanál cukor

egy kevés rumaroma (elhagyható)

Tetejére:

kakaópor

Elkészítése:

1. Keverj simára 2 teáskanál kakaóport 3 evőkanál cukorral és két evőkanál tejjel. A maradék tejet forrald fel, és öntsd a kakaóhoz, keverd össze, és hűtsd ki. Ha használsz rumot, azt is öntsd hozzá.

2. Szitáld a porcukrot a mascarponéhoz, add hozzá a vanília kivonatot és keverd simára.

3. A hideg tejszínből egy kézi robotgép segítségével készíts tejszínhabot.

4. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez.

5. A tejszínhab második felét már óvatos mozdulatokkal keverd a mascarponéhoz, hogy a hab ne törjön össze.

6. A babapiskótákat mártsd meg a kakaóban, és rakj ki egy réteget belőlük.

7. A babapiskótákra kend a mascarpone krém felét.

8. A mascarpone réteg tetejét szitáld meg kakaóporral.

9. Ezt követően jön egy újabb réteg kakaóba mártott babapiskóta, majd mascarpone.

10. Tedd a kakaós tiramisut a hűtőbe legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek.

12. Tálalás előtt szórd meg a tiramisu tetejét kakaóporral, esetleg csoki forgácsot is rakhatsz rá.


2. Málnás tiramisu

A málnás tiramisu szintén kakaóval készül, de a krémbe friss málna is kerül. Friss, gyümölcsös, és isteni finom!

Málnás tiramisu tojás nélkül hozzávalók:

15 dkg babapiskóta

25 dkg málna

25 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

4 dkg porcukor

Mártogatáshoz:

2 dl tej

2 teáskanál kakaópor

3 teáskanál cukor

Tetejére:

kakaópor

Elkészítése:

Először készítsd el az málnás tiramisu hozzávalóit.

1.Keverj simára 2 teáskanál kakaóport 3 evőkanál cukorral és két evőkanál tejjel. A maradék tejet forrald fel, és öntsd a kakaóhoz, keverd össze, és hűtsd ki.

2. Szitáld a porcukrot a mascarponéhoz, add hozzá a vanília kivonatot és keverd simára.

3. A hideg tejszínből egy kézi robotgép segítségével készíts tejszínhabot.

4. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez.

5. A tejszínhab második felét már óvatos mozdulatokkal keverd a mascarponéhoz, hogy a hab ne törjön össze.

6. Mosd meg a málnát, ha fagyasztott málnát használsz, akkor olvaszd fel.

Minden alapanyag elkészült, most jön a málnás tiramisu összeállítása:

7. A babapiskótákat mártsd meg a kakaóban, és rakj ki egy réteget belőlük.

8. A babapiskótákra kend a mascarpone krém felét.

9. A mascarpone réteg tetejére tedd a málnát.

10. Ezt követően jön egy újabb réteg kakaóba mártott babapiskóta, majd mascarpone.

11. Tedd a málnás tiramisut a hűtőbe legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek.

12. Tálalás előtt szórd meg a málnás tiramisu tetejét kakaóporral, esetleg csoki forgácsot is rakhatsz rá, és néhány málna szemet is.

3. Csokis banános tiramisu

A banán a gyerekek egyik kedvenc gyümölcse, amit a tiramisuba is rakhatsz. A banán olvasztott csoki egészíti ki, a babapiskótákat ebbe kell beleforgatni.

Hozzávalók:

20 x 30 cm-es tálhoz

30 dkg babapiskóta

3 db nagyobb érett banán

kakaópor

Mártogatáshoz:

5 dkg étcsoki

240 ml tej

Tiramisu krémhez:

225 g mascarpone

250 ml habtejszín

2 evőkanál porcukor

1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítése:

1. Tedd a csokit és tejet egy lábasba és alacsony lángon olvaszd össze, majd hűtsd szobahőmérsékletűre.

2. Keverd simára a szobahőmérsékletű mascarponét, porcukrot és vanília kivonatot.

3. A tejszínhabot verd fel, majd több részletben adagold a mascarponéhoz.

4. Karikázd fel a banánokat.

5. Mártsd a babapiskótákat a csokiszószba, és rakd ki velük a tál alját.

6. Tedd a babapiskóta rétegre a krém felét, és egyengesd el.

7. Tegyél banán karikákat a tiramisu krém tetejére.

8. Jön egy újabb adag csokiba mártott babapiskóta.

9. A babapiskóta rétegre kend a maradék tiramisu krémet és egyengesd el.

10. Tedd a banános tiramisut letakarva a hűtőbe legalább 3-4 óra.

11. Tálalás előtt szórd meg a tetejét kakaóporral, díszítésként tehetsz a tetejére banán karikákat is.

4. Epres tiramisu

Ez a tiramisu teljes mértékben koffeinmentes, se kávé, se kakaó nincs benne. A babapiskótákat epres szószba kell forgatni, és a krémbe és a tiramisu tetejére is eper kerül.

Hozzávalók:

15 dkg babapiskóta

25 dkg eper

25 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

3 evőkanál eperlekvár

1 teáskanál vanília kivonat

4 dkg porcukor

Elkészítése:

Először az epres tiramisu összetevőit készítsd el:

1. Az eperlekvárt egy kevés vízzel melegítsd fel, a lényeg, hogy eperszószt sűrűségű legyen, majd hűtsd ki.

2. Szitáld a porcukrot a mascarponéhoz, add hozzá a vanília kivonatot és keverd simára.

3. A hideg tejszínből egy kézi robotgép segítségével készíts tejszínhabot.

4. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez.

5. A tejszínhab második felét már óvatos mozdulatokkal keverd a mascarponéhoz, hogy a hab ne törjön össze.

6. Mosd meg az epret és darabold fel.

Minden alapanyag elkészült, most jön az epres tiramisu összeállítása:

7. A babapiskótákat mártsd meg az eperszószban, és rakj ki egy réteget belőlük.

8. Az epres babapiskótákra kend a mascarpone krém felét.

9. A mascarpone réteg tetejére tedd a feldarabolt eper felét.

10. Ezt követően jön egy újabb réteg babapiskóta, majd mascarpone, és a tetejére eper.

11. Tedd az epres tiramisut a hűtőbe legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek.

5. Kókuszkocka tiramisu

Ez a recept egy kicsit kakukktojás, mert nem babapiskótából készül, mint a tiramisu általában, hanem kókuszkocka piskótából. A csokiba és kókuszba mártott piskóták vannak rétegezve tiramisu krémmel. Kávémentes, nyers tojásmentes igazán finom gyerek tiramisu.

Hozzávalók

Kókuszkocka tésztájához:

20 dkg kristálycukor

5 dkg vaj

1 db tojás

2 evőkanál méz

30 dkg liszt

6 g sütőpor

1 csipet só

2 dl tej

Csokimázhoz:

10 dkg vaj

10 dkg kristálycukor

4 dkg kakaópor

0,5 dl tej

15 dkg kókuszreszelék

Tiramisu krémhez:

500 g mascarpone

400 ml tejszín 30%

1 evőkanál vanília kivonat

80 g porcukor

kakaópor a tetejére

Elkészítése

Először a kókuszkockát kell elkészíteni.

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Keverd simára a vajat és a cukrot.

3. Add a vajas keverékhez a tojást, a mézet, és keverd simára.

4. Add a tésztához a lisztet, sütőport, sót és a tej felét, keverd össze, majd add hozzá a maradék tejet is, és azzal is keverd simára.

5. Tedd a kókuszkocka tésztáját egy sütőpapírral bélelt 30×20 cm-es tepsibe.

6. Tedd az előmelegített sütőbe a tepsit, és süsd aranybarnára, kb. 20-25 perc.

7. Ha megsült, vedd ki a sütőből és hűtsd ki.

Készítsd el a csokimázat:

1. Tedd egy lábasba a vajat, cukrot, kakaóport és közepes lángon melegítsd össze, míg a cukor el nem olvad.

2. Add a csokimázhoz a tejet és keverd simára a csokimázat.

Készítsd el a tiramisu krémet:

3. A mascarponét keverd össze a cukorral és a vanília kivonattal.

4. A tejszínből verj habot, nem kell hogy teljesen kemény hab legyen.

5. A tejszín felét keverd a mascarponés krémhez, majd a tejszín második felét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze. Kóstold meg a krémet, ha édesebben szereted, adjál még hozzá cukrot.

Kókuszkocka tiramisu összeállítása:

1. A piskótát szeleteld fel kb. 1 cm vastag hasábokra.

2. A piskóta darabokat mártsd meg a csokimázban, majd forgasd bele a kókuszreszelékbe.

3. Helyezd a kókuszkocka hasábokat egy edény aljára.

4. Tedd a tiramisu krém felét a kókuszkockák tetejére.

5. Jön egy újabb adag kókuszkocka réteg.

6. Kend a tiramisu krém másik felét a kókuszkockák tetejére.

7. Takard le a egy fóliával, és tedd a hűtőbe pár órára.

8. Tálaláskor szórd meg a kókuszkocka tiramisu tetejét kakaóporral.

Forrás: www.tiramisu.info.hu