2023. március 24., péntek

Gofri receptek gyerekeknek


Eperkrémes gofri

Hozzávalók:

A tésztához:

12 dkg margarin (olvasztott)

10 dkg cukor

1 teáskanál vanília kivonat

3 db tojás

1 teáskanál sütőpor

1 citromból nyert citromhéj (reszelt)

24 dkg finomliszt

2,4 dl tej

1 evőkanál napraforgó olaj (vagy vaj a sütéshez)

Az eperkrémhez:

25 dkg mascarpone

50 dkg eper

5 dkg cukor

3 dkg étcsokoládé (csepp)

2 evőkanál tejszínhab

Elkészítés

A tésztához

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral habosra keverjük.

A lisztet és a sütőport a tojássárgához szitáljuk, hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat és a vaníliát, az egészet a tojáshabbal fellazítjuk.

Felforrósítjuk a gofrisütőt, olajos ecsettel megkenjük, belemérjük a tésztát, 2-3 perc alatt megsütjük. (Ebből a mennyiségből 10 db lett.)

Az eperből félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk a mascarponéval és az 5 dkg cukorral.

A krémmel beborítjuk a gofrit, tetejére tesszük az epret, tejszínhabot és az étcsokicseppet.

Banános - nutellás gofri

HOZZÁVALÓK

3 db tojás

1,5 bögre tej

2 evőkanál cukor

0,75 bögre liszt

0,25 bögre olaj

1 tasak vaníliás cukor

1 tasak sütőpor

1 csipet só

Nutella

banán

ELKÉSZÍTÉS

A gofrihoz a tojásokat szétválasztjuk. Egy nagy tálban kézimixerrel összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, az olajat, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk.

A tésztát a hűtőben pihentetjük egy órát, majd gofrisütőben a szokásos módon kisütjük a gofrikat.

A kisült gofrikat megkenjük a mogyorókrémmel és a megtisztított, felkarikázott banánt ráhalmozzuk a tetejére. 

Foltos boci gofri

HOZZÁVALÓK

1 bögre liszt

0,5 bögre cukor

1 teáskanál keményítő

1 teáskanál sütőpor

1 csipet só

2 db tojás

2 evőkanál növényi olaj

2 evőkanál tej

1,5 dl víz

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A díszítéshez:

csokiszósz

tejszínhab

eper

áfonya

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet, a cukrot, a keményítőt, a sütőport, a sót, a tojást, az olajat, a tejet és a vizet habverővel összekeverjük.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe beleszórjuk a kakaóport. Kb. 1 óráig hűtőbe tesszük.

A gofrisütőbe merőkanállal belecsorgatjuk a sima és a kakaós tésztát vegyesen, hogy „foltos" legyen a gofri. Néhány percig sütjük.

A kisült gofrikat csokiszósszal, tejszínhabbal, valamint friss gyümölcsökkel, például eperrel és áfonyával díszítjük.  

Gofri szendvics

HOZZÁVALÓK

1,5 bögre teljes kiőrlésű liszt

0,5 bögre finomliszt

1,25 teáskanál sütőpor

0,25 teáskanál só

1 evőkanál kristálycukor

1 bögre író vagy magas zsírtartalmú tej

1 evőkanál sótlan vaj

1 db tojás

1 teáskanál vaníliakivonat

sütőspray vagy olaj a sütőhöz

6 szelet bacon

1 db paradicsom

3 db salátalevél

2 evőkanál majonéz

6 szelet pulykasonka

ELKÉSZÍTÉS

Előmelegítjük a gofrisütőt közepesen magas hőfokra. Közben egy tálban elvegyítjük a kétféle lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Egy másik edényben összekeverjük az írót vagy tejet az olvasztott vajjal, a tojással és a vaníliakivonattal. Ha ezzel megvagyunk, a nedves és a száraz hozzávalókat összeöntjük, majd alaposan elkeverjük.

A gofrisütő belső részét kifújjuk vagy kikenjük egy kevés olajjal. Ezután kb. 1/3 csészényi tésztát a gofrisütő mélyedéseibe öntünk, majd csukott fedéllel addig sütjük, amíg a gofri aranybarna és ropogós lesz. Ez nagyjából 5-6 percet jelent. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni a gofrikat.

Miközben hűlnek a gofrik, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a bacont, a zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük, a paradicsomot pedig felkarikázzuk.

Megkenjük a gofrikat a majonézzel, majd a lapokra 1-1 szelet pulykasonkát, bacont, paradicsomkarikákat és 1 db salátalevelet teszünk. Végül a két gofrilapot egymásra borítjuk.

Túrós zabgofri

HOZZÁVALÓK

2 db tojás

5 dkg xilit

5 dkg vaj

2 dl tej

10 dkg krémes  túró

2 db biocitrom

2 teáskanál sütőpor

10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt

olaj

ELKÉSZÍTÉS

A tojást habosra keverjük a xilittel. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a tejet, a túrót és a megmosott citrom finomra reszelt héját. Hozzáforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.

Az előmelegített gofrisütőt vékonyan kikenjük olajjal. Beleadagoljuk a tésztamasszát, és aranyszínűre sütjük a gofrikat pár perc alatt. 

Forrás: www.mindmegette.hu

 

 

 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gofri receptek gyerekeknek


Eperkrémes gofri

Hozzávalók:

A tésztához:

12 dkg margarin (olvasztott)

10 dkg cukor

1 teáskanál vanília kivonat

3 db tojás

1 teáskanál sütőpor

1 citromból nyert citromhéj (reszelt)

24 dkg finomliszt

2,4 dl tej

1 evőkanál napraforgó olaj (vagy vaj a sütéshez)

Az eperkrémhez:

25 dkg mascarpone

50 dkg eper

5 dkg cukor

3 dkg étcsokoládé (csepp)

2 evőkanál tejszínhab

Elkészítés

A tésztához

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral habosra keverjük.

A lisztet és a sütőport a tojássárgához szitáljuk, hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat és a vaníliát, az egészet a tojáshabbal fellazítjuk.

Felforrósítjuk a gofrisütőt, olajos ecsettel megkenjük, belemérjük a tésztát, 2-3 perc alatt megsütjük. (Ebből a mennyiségből 10 db lett.)

Az eperből félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk a mascarponéval és az 5 dkg cukorral.

A krémmel beborítjuk a gofrit, tetejére tesszük az epret, tejszínhabot és az étcsokicseppet.

Banános - nutellás gofri

HOZZÁVALÓK

3 db tojás

1,5 bögre tej

2 evőkanál cukor

0,75 bögre liszt

0,25 bögre olaj

1 tasak vaníliás cukor

1 tasak sütőpor

1 csipet só

Nutella

banán

ELKÉSZÍTÉS

A gofrihoz a tojásokat szétválasztjuk. Egy nagy tálban kézimixerrel összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, az olajat, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk.

A tésztát a hűtőben pihentetjük egy órát, majd gofrisütőben a szokásos módon kisütjük a gofrikat.

A kisült gofrikat megkenjük a mogyorókrémmel és a megtisztított, felkarikázott banánt ráhalmozzuk a tetejére. 

Foltos boci gofri

HOZZÁVALÓK

1 bögre liszt

0,5 bögre cukor

1 teáskanál keményítő

1 teáskanál sütőpor

1 csipet só

2 db tojás

2 evőkanál növényi olaj

2 evőkanál tej

1,5 dl víz

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A díszítéshez:

csokiszósz

tejszínhab

eper

áfonya

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet, a cukrot, a keményítőt, a sütőport, a sót, a tojást, az olajat, a tejet és a vizet habverővel összekeverjük.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe beleszórjuk a kakaóport. Kb. 1 óráig hűtőbe tesszük.

A gofrisütőbe merőkanállal belecsorgatjuk a sima és a kakaós tésztát vegyesen, hogy „foltos" legyen a gofri. Néhány percig sütjük.

A kisült gofrikat csokiszósszal, tejszínhabbal, valamint friss gyümölcsökkel, például eperrel és áfonyával díszítjük.  

Gofri szendvics

HOZZÁVALÓK

1,5 bögre teljes kiőrlésű liszt

0,5 bögre finomliszt

1,25 teáskanál sütőpor

0,25 teáskanál só

1 evőkanál kristálycukor

1 bögre író vagy magas zsírtartalmú tej

1 evőkanál sótlan vaj

1 db tojás

1 teáskanál vaníliakivonat

sütőspray vagy olaj a sütőhöz

6 szelet bacon

1 db paradicsom

3 db salátalevél

2 evőkanál majonéz

6 szelet pulykasonka

ELKÉSZÍTÉS

Előmelegítjük a gofrisütőt közepesen magas hőfokra. Közben egy tálban elvegyítjük a kétféle lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Egy másik edényben összekeverjük az írót vagy tejet az olvasztott vajjal, a tojással és a vaníliakivonattal. Ha ezzel megvagyunk, a nedves és a száraz hozzávalókat összeöntjük, majd alaposan elkeverjük.

A gofrisütő belső részét kifújjuk vagy kikenjük egy kevés olajjal. Ezután kb. 1/3 csészényi tésztát a gofrisütő mélyedéseibe öntünk, majd csukott fedéllel addig sütjük, amíg a gofri aranybarna és ropogós lesz. Ez nagyjából 5-6 percet jelent. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni a gofrikat.

Miközben hűlnek a gofrik, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a bacont, a zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük, a paradicsomot pedig felkarikázzuk.

Megkenjük a gofrikat a majonézzel, majd a lapokra 1-1 szelet pulykasonkát, bacont, paradicsomkarikákat és 1 db salátalevelet teszünk. Végül a két gofrilapot egymásra borítjuk.

Túrós zabgofri

HOZZÁVALÓK

2 db tojás

5 dkg xilit

5 dkg vaj

2 dl tej

10 dkg krémes  túró

2 db biocitrom

2 teáskanál sütőpor

10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt

olaj

ELKÉSZÍTÉS

A tojást habosra keverjük a xilittel. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a tejet, a túrót és a megmosott citrom finomra reszelt héját. Hozzáforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.

Az előmelegített gofrisütőt vékonyan kikenjük olajjal. Beleadagoljuk a tésztamasszát, és aranyszínűre sütjük a gofrikat pár perc alatt. 

Forrás: www.mindmegette.hu