2024. január 15., hétfő

Répás bébiétel receptek 4-6 hónapos babáknak

 Répapüré

Két közepes répát megmosunk, megtisztítunk, apró kockákra vágunk, és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, fedő alatt puhára pároljuk.

A megpuhult sárgarépa kockákat a főzőlevével együtt pépesítjük botturmix segítségével, egyéb adalékot, ízesítőt nem használunk.

Répafőzelék

Egy nagyobb sárgarépát és egy szem krumplit megmosunk, meghámozunk, és apró kockákra vágjuk mindkettőt. fedeles tálba tesszük, és annyi vízzel, hogy éppen ellepje, ízesítés nélkül puhára pároljuk a zöldségkockákat.

A megpuhult kockákat együtt, főzőlével együtt turmixoljuk.

A krumplitól kellemesen krémes állagú lesz az étel, viszont sűrűbb is, mint a püré, így vigyázzunk arra, hogy kellő folyadékot adjunk hozzá. Akkor jó a főzelék illetve a püré állaga, ha a műanyag babakanál éppen eldől benne.

 


 

 

 

 

 

 

 

Sült sárgarépa pépesítve

Alaposan mossunk meg 2-3 szál sárgarépát, vékonyan hámozzuk meg, majd tegyük egészben tűzálló edénybe és fedjük le. Használhatunk alufóliát is a lefedéshez.

180 fokos sütőben 25-30 perc alatt teljesen megpuhul, ekkor vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.

Ha a megfelelő hőmérsékletet elérte, akkor anyatejjel, kevés elkészített tápszerrel pépesítsük. A túlságosan meleg répákhoz ne adjunk tápszert vagy anyatejet, mert a hő hatására az abban lévő vitaminok egy része elpusztul.

Répalé

A fent olvasható répapépet főzőlével híg, iható állapotúra készítjük.

A nyers répalé adása ilyen fiatal csecsemőknek még nem javasolt, így ragaszkodjunk a hőkezelt répához.

Egy dologra mindenképpen figyeljünk a sárgarépa adásakor: székletfogó hatása révén székrekedést is okozhat. Kérlek, hogy mindig gondoskodj a szilárd táplálék adása mellett a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről.

 
 
 
 
 
 
Forrás: https://picibaba.hu
 
Feltöltötte: Adrienn.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Répás bébiétel receptek 4-6 hónapos babáknak

 Répapüré

Két közepes répát megmosunk, megtisztítunk, apró kockákra vágunk, és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, fedő alatt puhára pároljuk.

A megpuhult sárgarépa kockákat a főzőlevével együtt pépesítjük botturmix segítségével, egyéb adalékot, ízesítőt nem használunk.

Répafőzelék

Egy nagyobb sárgarépát és egy szem krumplit megmosunk, meghámozunk, és apró kockákra vágjuk mindkettőt. fedeles tálba tesszük, és annyi vízzel, hogy éppen ellepje, ízesítés nélkül puhára pároljuk a zöldségkockákat.

A megpuhult kockákat együtt, főzőlével együtt turmixoljuk.

A krumplitól kellemesen krémes állagú lesz az étel, viszont sűrűbb is, mint a püré, így vigyázzunk arra, hogy kellő folyadékot adjunk hozzá. Akkor jó a főzelék illetve a püré állaga, ha a műanyag babakanál éppen eldől benne.

 


 

 

 

 

 

 

 

Sült sárgarépa pépesítve

Alaposan mossunk meg 2-3 szál sárgarépát, vékonyan hámozzuk meg, majd tegyük egészben tűzálló edénybe és fedjük le. Használhatunk alufóliát is a lefedéshez.

180 fokos sütőben 25-30 perc alatt teljesen megpuhul, ekkor vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.

Ha a megfelelő hőmérsékletet elérte, akkor anyatejjel, kevés elkészített tápszerrel pépesítsük. A túlságosan meleg répákhoz ne adjunk tápszert vagy anyatejet, mert a hő hatására az abban lévő vitaminok egy része elpusztul.

Répalé

A fent olvasható répapépet főzőlével híg, iható állapotúra készítjük.

A nyers répalé adása ilyen fiatal csecsemőknek még nem javasolt, így ragaszkodjunk a hőkezelt répához.

Egy dologra mindenképpen figyeljünk a sárgarépa adásakor: székletfogó hatása révén székrekedést is okozhat. Kérlek, hogy mindig gondoskodj a szilárd táplálék adása mellett a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről.

 
 
 
 
 
 
Forrás: https://picibaba.hu
 
Feltöltötte: Adrienn.