(12 hónapos kortól)
Hozzávalók:
- 1 nagy alma,
- néhány aszalt szilva,
- pici fahéj,
- 1 natúr joghurt.
(Elkészítési idő: 30 perc)
Az elkészítés menete:
Az almát folyó víz alatt megmosom, meghámozom, a magházat kiszedem. Közepébe néhány aszalt szilvát teszek, és megszórom pici fahéjjal, becsomagolom fóliába, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm. Végül 1 natúr joghurttal pürésítem.
TIPP:
- Ha tejérzékeny van a családban, akkor az állati eredetű fehérjékkel vigyázzunk. Lehetőleg egy éves kor alatt ne kínáljuk, mert allergiás reakciót válthat ki. Ha nincs allergiás betegség a családban a joghurtot akkor is csak 10 hónapos kor körül adjuk a babának.
- A joghurt és a fahéj elhagyásával már 8 hónapos kortól adható.
- A fahéjra érzékeny gyermekeknek általában a bőrük lesz kiütéses.
A receptet beküldte: Nagy Nikolett (Zalaegerszeg)
Forrás: https://picibaba.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése