2024. október 28., hétfő

Sült alma fahéjjal

(12 hónapos kortól)

Hozzávalók:

  • 1 nagy  alma,
  • néhány aszalt szilva,
  • pici fahéj,
  • 1 natúr joghurt.

(Elkészítési idő: 30 perc)

 


 

 

 

 

 

 

 

Az elkészítés menete:

Az almát folyó víz alatt megmosom, meghámozom, a magházat kiszedem. Közepébe néhány aszalt szilvát teszek, és megszórom pici fahéjjal, becsomagolom fóliába, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm.  Végül 1 natúr joghurttal pürésítem.

TIPP:

  • Ha tejérzékeny van a családban, akkor az állati eredetű fehérjékkel vigyázzunk. Lehetőleg egy éves kor alatt ne kínáljuk, mert allergiás reakciót válthat ki. Ha nincs allergiás betegség a családban a joghurtot akkor is csak 10 hónapos kor körül adjuk a babának.
  • A joghurt és a fahéj elhagyásával már 8 hónapos kortól adható.
  • A fahéjra érzékeny gyermekeknek általában a bőrük lesz kiütéses.
Jó étvágyat kívánok!
 

 

 

A receptet beküldte: Nagy Nikolett (Zalaegerszeg)

Forrás: https://picibaba.hu

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sült alma fahéjjal

(12 hónapos kortól)

Hozzávalók:

  • 1 nagy  alma,
  • néhány aszalt szilva,
  • pici fahéj,
  • 1 natúr joghurt.

(Elkészítési idő: 30 perc)

 


 

 

 

 

 

 

 

Az elkészítés menete:

Az almát folyó víz alatt megmosom, meghámozom, a magházat kiszedem. Közepébe néhány aszalt szilvát teszek, és megszórom pici fahéjjal, becsomagolom fóliába, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm.  Végül 1 natúr joghurttal pürésítem.

TIPP:

  • Ha tejérzékeny van a családban, akkor az állati eredetű fehérjékkel vigyázzunk. Lehetőleg egy éves kor alatt ne kínáljuk, mert allergiás reakciót válthat ki. Ha nincs allergiás betegség a családban a joghurtot akkor is csak 10 hónapos kor körül adjuk a babának.
  • A joghurt és a fahéj elhagyásával már 8 hónapos kortól adható.
  • A fahéjra érzékeny gyermekeknek általában a bőrük lesz kiütéses.
Jó étvágyat kívánok!
 

 

 

A receptet beküldte: Nagy Nikolett (Zalaegerszeg)

Forrás: https://picibaba.hu