Nyáron sokféle ételt főzünk, amit az év többi részében ritkán, kérdés, hogy ezekből adhatunk-e a babának, mit és mikor?
A füstölt kolbászos, szalonnás lecsó elvileg 1 éves kortól már adható, de a magas sótartalma miatt legyünk óvatosak vele, ugyanez vonatkozik a virslis lecsóra is (ez utóbbiból igyekezzünk a jobb minőségű, szója nélküli termékeket vásárolni)
Töltött karalábé
A rizzsel, darált hússal töltött karalábét 8 hónapos kortól már lehet adni a babának, azonban a hozzáadott liszttel berántott főzeléket 1 éves korig nem szabad adni még a nem gluténérzékeny babáknak sem. A teljes kiőrlésű liszttel sűrített változat 9 hónapos kortól adható a nem gluténérzékeny babáknak. Ha viszont burgonyával sűrítjük a karalábé főzeléket, akkor már 8 hónapos kortól kaphatja a baba.
Töltött paprika
A paprika alkalmazását lásd a lecsónál leírtaknál. A rizses-húsos töltelék és a paradicsomszósz 8 hónapos kortól adható (de lehetőleg valódi paradicsomból készüljön és ne konzervből)
Zöldbabfőzelék, leves
8 hónapos kortól mindkettőt kaphatja a baba, de az allergiára hajlamos babáknál kerüljük a lisztes rántást és a tejfeles behabarást (mielőtt a családét befejeznéd, vegyél külön a megfőtt zöldségből a babának és főtt burgonyával sűrítsd be)
Töltött cukkini
A rizzsel, darált hússal töltött cukkini 7 hónapos kortól már adható, a sajttal megszórt változat nem tejérzékeny babáknál 8 hónapos kortól.
Rakott padlizsán
A burgonyával, paradicsommal rakott, sajttal megszórt, tejfellel megkent padlizsán 10 hónapos kortól adható.
Forrás: https://www.kismamablog.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése