2022. augusztus 11., csütörtök

Kubu házilag

 


 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(1 éves kortól)

Hozzávalók:
  • 2-3 db répa,
  • nem kötelező de lehet hozzáadni narancsot, almát vagy barackot is,
  • 1 db citrom leve,
  • ízlés szerint méz,
  • ásványvíz.

Az elkészítés menete:

Meghámozom, megtisztítom, gyümölcs-centrifugával vagy turmixgéppel összezúzom a sárgarépát.

Egy citrom levével és ízlés szerint mézzel ízesítem, majd felöntöm ásványvízzel.

A sárgarépa rengeteg B-karotint tartalmaz, mely rendkívül jó hatással van a májra és a bélműködésre. Napozáshoz is ajánlott fogyasztása, hisz az enzimjeiből felszabaduló A-vitamin védi a bőrt az UV-sugaraktól. Erősíti az immunrendszert is. Továbbá káliumot és vasat is tartalmaz.

Az ital csak frissen elkészítve kínálható, tárolni csak rövid ideig lehet hűtőszekrényben.

Ha szeretnél sokáig tárolható italt, akkor a répát először főzd meg, majd turmixold össze a gyümölcsökkel és  még egyszer forrald fel. Töltsd üvegekbe és tárold a hűtőben. Fogyasztás előtt tedd bele csak a mézet, azt semmiképp se forrald, mert a mézben lévő értékes anyagok forralás hatására elpusztulnak, lebomlanak. Igaz ez a zöldségekre, gyümölcsökre is, ezért sokkal vitamindúsabb a nyers változat, viszont rostdúsabb a répa rostjai miatt a főzött változat.

 

 

A cikket BettyBlue írta. Köszönet érte!

Forrás: http://picibaba.hu

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kubu házilag

 


 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(1 éves kortól)

Hozzávalók:
  • 2-3 db répa,
  • nem kötelező de lehet hozzáadni narancsot, almát vagy barackot is,
  • 1 db citrom leve,
  • ízlés szerint méz,
  • ásványvíz.

Az elkészítés menete:

Meghámozom, megtisztítom, gyümölcs-centrifugával vagy turmixgéppel összezúzom a sárgarépát.

Egy citrom levével és ízlés szerint mézzel ízesítem, majd felöntöm ásványvízzel.

A sárgarépa rengeteg B-karotint tartalmaz, mely rendkívül jó hatással van a májra és a bélműködésre. Napozáshoz is ajánlott fogyasztása, hisz az enzimjeiből felszabaduló A-vitamin védi a bőrt az UV-sugaraktól. Erősíti az immunrendszert is. Továbbá káliumot és vasat is tartalmaz.

Az ital csak frissen elkészítve kínálható, tárolni csak rövid ideig lehet hűtőszekrényben.

Ha szeretnél sokáig tárolható italt, akkor a répát először főzd meg, majd turmixold össze a gyümölcsökkel és  még egyszer forrald fel. Töltsd üvegekbe és tárold a hűtőben. Fogyasztás előtt tedd bele csak a mézet, azt semmiképp se forrald, mert a mézben lévő értékes anyagok forralás hatására elpusztulnak, lebomlanak. Igaz ez a zöldségekre, gyümölcsökre is, ezért sokkal vitamindúsabb a nyers változat, viszont rostdúsabb a répa rostjai miatt a főzött változat.

 

 

A cikket BettyBlue írta. Köszönet érte!

Forrás: http://picibaba.hu